Rytmiklubit

Rytmiklubit ovat Tullimakasiinissa järjestettyjen merellisten konserttien sarja, jossa lähialueiden yhtyeet tulkitsevat rytmimusiikkia jazzista bluesiin ja folkmusiikkiin asti.

Klubeilla vierailee kausittain myös artisteja ympäri Suomea. Tullimakasiinin tunnelmallisissa rytmi-illoissa on kuultu mm. Mathias Sandberg Trioa, Juha Björnisen Tuigi-yhtyettä, Osmo Seppälä Trioa, Chez Djangoa, Tri Tolvanen Trioh!-yhtyettä sekä paikallisemmin Haminan omia jazz- ja blues-bändejä. Tapahtumasarjan päämajana toimiva Tullimakasiini on myös Patu Patasen pitämä merimuseo, jonka tunnelmasta pääsee nauttimaan Rytmiklubi-keikkojen yhteydessä. Kaikki klubit ovat K18. Tervetuloa hyppäämään rytmien pyörteisiin merellisessä Tervasaaressa!

Helmikuusta huhtikuuhun ja lokakuusta joulukuuhun jalkaa vipattavaa rytmimusiikin ilosanomaa!

Kevään rytmiklubeissa käydään svengaavasti kohti kesää jazzin ja bluesin merkeissä. Luvassa on valtakunnallisesti merkittäviä vierailevia, kuin myös tämän hetken kuumimpia ja jännittävimpiä haminalaislähtöisiä ja haminalaisia yhtyeitä. 

Klubit starttaavat helmikuussa paikallisin voimin lauantaina 17.2., kun seutukunnan omista rytmimuusikoista koostuva Fredrick’s Jazz Men tulkitsee tunnelmallisessa jazz-illassa bepobin isän Charlie Parkerin kiemuraisen svengaavaa musiikkia. Toinen Rytmiklubi 16.3. on varattu Haminan Bluespiirin upealle uudelle kevätohjelmistolle, jolloin kolmen bändin laidalta kyytiä saavat New Orleans-, delta blues- ja jazz-klassikot. Kevätkauden päättävä konsertti 13.4. tuo upeat vierailevat artistit, haminalaislähtöisen rumpalitaiturin Arttu Huopaisen Tri- kokoonapanon, sekä täysin omintakeista jazzin lumoa keikoillaan henkivän kotkalaisen Nefer -yhtyeen Tervasaareen.

Kaikki rytmiklubit ovat lauantaisin klo 19 jo TV:ssäkin mainetta keränneessä legendaarisessa Haminan Tullimakasiinissa, joka toimii samalla myös huikean tunnelmallisena merimuseona. K-18, vapaa pääsy!

Rytmiklubit kevät 2024

Haminan Tullimakasiini, Tervasaari 49400 Hamina

Rytmiklubi I: Jazz-ilta la 17.2. klo 19-22

Fredrick‘s Jazz men: Music of Charlie Parker

Kevään ensimmäisellä Rytmiklubilla hypätään jazzin pyörteisiin paikallisen Fredrick’s Jazz Menin toimesta. Kvintetin konsertti on omistettu bepobin isän Charlie Parkerin musiikille ja siinä kuullaan svengaavia tulkintoja saksofonistin tunnetuimmista kappaleista. F.J.M .-kokoonpanossa soittavat Timo Hyle – kontrabasso, Paavo Korhonen – rummut, Ari Tulokas – koskettimet, Tomi Pekkola – kitara, Ville Kervinen – saksofoni. 

Konserttin on K-18 ja siihen on vapaa pääsy.

Rytmiklubi II: Blues-ilta la 16.3. klo 19-21

Bluespiirin bändit: H.C.B.C. I, I & III

Toinen Rytmiklubi vietetään juurevan bluesin merkeissä, kun lauteille kapuavat Haminan Bluespiirin kolme kovaa paikallista bändiä H.C.B.C. I, I & III. Kansalaisopiston alla operoivat bändit laittavat kevätohjelmistollaan jalan vipattamaan ja virittävät ainutlaatuisen tunnelman Tullimakasiinin omintakeisissa puitteissa. Bluespiiri on toiminut Haminassa vuodesta 2010 ja on tunnettu vanhan bluesin bänditulkinnoistaan ja sovituksistaan. Kevään ohjelmisto koostuu delta blues, new orleans ja jazz-standardi tulkinnoista. 

Konsertti on K-18 ja sinne on vapaa pääsy.

Rytmiklubi III: Jazz-ilta 2 la 13.4. klo 19-22

Tri- / Nefer

Kevätkauden päättävällä klubilla kansan vie jazzin hurmioon kaksi kovaa vierailevaa jazz-bändiä: Huikean haminalaislähtöisen rumpalin Arttu HuopaisenJesse Vihlomaan (sax.) ja Tuomas Talven (basso) muodostama Tri-, sekä kotkalainen monipuolista, tunnelmallista rytmimusiikkia tarjoileva, Mika Huusarin (harmonikka), Riku Uotisen (kitara), Olli Andersenin (basso) ja Jukka Savolaisen (rummut) muodostama, ainutlaatuisen tunnelmallisesti svengaava Nefer

Konsertti on K-18 ja sinne on vapaa pääsy.