IP-toimintaan haku alkanut

HAMINAN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN IP-TOIMINTAAN HAKU KAUDELLE 2019-2020 ON AJALLA 20.3.-14.4.2019.   

Asukaskyselystä asioita käytäntöön – asukaskyselyn tulokset

Viime syksynä toteutettiin Haminan kaupungin ensimmäinen asukaskysely, jossa nousi esiin kaupungin keskeisiä ratkaistavia asioita, kuten mm. koulujen sisäilmatilanne, julkisen liikenteen kehittämistarpeet, kaupungin viestinnän parantaminen ja asukkaiden mahdollisuudet osallistua kaupungin kehittämiseen.

Uusi bussiyhteys Haminasta aamukahdeksaksi Helsinkiin

Maaliskuun alusta lähtien Haminasta on päässyt Helsinkiin aamukahdeksaksi myös bussilla. Yhteys on järjestetty vaihtoyhteydellä; Haminasta lähtö on klo 5.05 Hamina-Kotka linjalla, josta vaihdetaan Karhulan linja-autoasemalla Savonlinjan klo 5.30 Karhulasta Helsinkiin lähtevään bussiin. Helsingin bussi odottaa Haminan bussilta tulevia matkustajia tarvittaessa. Pikavuoro on perillä Helsingin Kampissa klo 7.40.

Asemakaavamuutosten voimaantulo

Haminan kaupunginvaltuusto on 29.1.2019 tekemällään lainvoimaisella päätöksellä hyväksynyt kolme asemakaavan muutosta ja yhden asemakaavan yhteydessä laaditun tonttijaon muutoksen. Kuulutus asemakaavamuutoksien voimaantulo

Blues Brothers ja Bluesmessu Hamina Mosna Bluesiin

Toukokuussa. järjestettävän Hamina Mosna Blues -festivaalin ohjelmisto on täydentynyt elokuvalla ja messulla. Torstaina 16.5. klo 17.30 esitetään Kino Haminassa (Isoympyräkatu 30) elokuva Blues Brothers. Liput ovelta 7 €. Lauantaina 18.5. on vuorossa Bluesmessu Johanneksen kirkossa (Raatihuoneentori 10). Messussa esiintyy KotkaGospel.…

Haminan nuoret mukana kansainvälisessä ilmastolakkopäivässä 15.3.

Perjantaina 15.3. on kansainvälinen ilmastolakkopäivä, jolloin nuoret ympäri maailman protestoivat päättäjien välinpitämättömyyttä ilmastonmuutosta kohtaan olemalla pois koulusta. Mitä merkitystä koulutuksella on, jos planeettamme ei ole enää elinkelpoinen?

Haminan vesiliikenteen kiertoväylä

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) ilmoittaa Haminan kiertoväylän (välillä Rapuniemi–Haminan 12 m väylä) olevan jälleen vesiliikenteen käytössä 7.3.2019 alkaen.

Eduskuntavaalit Haminassa 2019

Niille äänioikeusrekisteriin merkityille äänioikeutetuille, joiden osoite on maistraatin tiedossa, postitetaan viimeistään 21.3.2019 ilmoituskortti, johon liitetään luettelo äänestäjän oman vaalipiirin yleisistä ennakkoäänestyspai-koista sekä niiden osoitteista ja aukioloajoista. Ilmoituskortin puuttuminen ei kuitenkaan estä äänioikeutettua äänestämästä. Henkilöllisyyden todistamiseen ei kelpaa pelkästään ilmoituskortti, eivätkä myöskään muut kuvattomat kortit ja asiakirjat. Henkilöllisyys todetaan henkilökortista, passista, ajokortista tai muusta vastaavasta kuvallisesta ja virallisesta asiakirjasta.