Uimista ei suositella Savilahden uimarannalla

Haminan kaupungin terveysvalvonnan 11.7.2018 ottamassa vesinäytteessä Savilahden uimarannalla on todettu suolistoperäisten enterokokkien sekä Echerichia coli -bakteerien kohonneita pitoisuuksia.

Tattoo-pyörät 2018

Ilmaisia kaupunkipyöriä kaikkien käyttöön Haminan Tattoo-viikolla

Uimavesien mikrobiologinen laatu heinäkuussa 2018 Haminan, Virolahden ja Miehikkälän uimarannoilla

Uimavesien mikrobiologinen laatu oli 27.6. - 4.7.2018 yleisiltä uimarannoilta otetuissa näytteissä hyvä, pois lukien Savilahden uimaranta. Savilahden uimarannan veden laatu on mikrobiologisesti heikko. Savilahden uimarannalla uimista ei toistaiseksi suositella, ennen kuin uimaveden laatu täyttää sille asetetut vaatimukset. Savilahden uimarannalta otetaan uusintanäyte 11.7.2018. Haminan Pitkien Hiekkojen, Virolahden Huvisaaren sekä Miehikkälän Myllylammen uimarannoilla havaittiin syanobakteereja eli sinilevää.

Sinilevätiedote 4.7.2018 Pitkäthiekat, Huvisaari, Myllylampi

Pitkien Hiekkojen ja Huvisaaren uimarannoilla on havaittu 4.7.2018 veteen sekoittuneena runsaasti syanobakteereita eli sinilevää. Myllylammella sinilevää havaittiin vähäisempi määrä veteen sekoittuneena.
Uiminen levämassaa sisältävässä vedessä ei ole suositeltavaa.

Sinilevätiedote Pitkäthiekat 28.6.2018

Pitkienhiekkojen uimarannalla on havaittu 28.6.2018 runsasta sinileväkukintoa. Uiminen levämassaa sisältävässä vedessä ei ole suositeltavaa.

Asemakaavan ja osayleiskaavan muutosehdotuksia nähtävillä

Laadittavana olevat viisi asemakaavan muutosta ja niistä kolmeen liittyvät kaavan yhteydessä laadittavat tonttijaon muutokset ja tonttijaot sekä järvialueen osayleiskaavan muutos ovat ehdotusvaiheessa ja pidetään nähtävillä 27.6. – 26.7.2018. Kuulutus asemakaavan ja osayleiskaavan muutosehdotuksia nähtävillä