Maaseutupalvelut

Viljan oraat pellolla.

Toimintaamme kuuluu viljelijätukihallinnon toimeenpanon lisäksi muun muassa eläintenpidon rekisteröintiin liittyvät asiat. Toimimme yhteistyössä maaseutuyrittäjien kanssa tuomalla esille maaseudun yritystoimintaa. Vuonna 2023 alueellamme on 508 aktiivitilaa ja viljelyksessä oleva peltopinta-ala on yhteensä noin 24 800 ha. Päätuotantosuunta on kasvinviljely.

Otamme asiakkaita vastaan toimistolle ajanvarauksella!

Lomituspalvelut alueellamme hoitaa Etelä-Suomen lomituspalvelut.

Yhteystiedot

Sähköposti
maaseutupalvelut(at)hamina.fi

Postiosoite
Puistokatu 6
49400 Hamina

Käyntiosoite
Toimistokeskus Kuorsalo, 2. kerros
Satamantie 4
49460 Hamina

Haminan maaseutupalvelut on näyteikkuna eteläisen Kymenlaakson maaseudulle. Maaseutupalvelut tuottaa Haminan, Kotkan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän yhteistoiminta-alueen viljelijätukihallinnon palvelut, mutta on myös monipuolinen maaseudun kehittäjä. Tuula Ahosen luotsaama innovatiivinen porukka järjestää tapahtumia maaseudulla yhteistyössä alueen yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa, vierailee kouluilla ja tekee toimialat ylittävää yhteistyötä kaupunginhallinnossa.

Viestintäkoordinaattori Saija Räty, Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Ajankohtaista

Tietokone, jonka ruudulla on kimalainen ja kukkia.

Peltotukien haku on alkanut!

Peltotukien haku on nyt alkanut Vipu-palvelussa ja hakuaika jatkuu 18.6.2024 asti.

Jos aiot tehdä muutoksia peruslohkoihin, ne kannattaa tehdä ennen tukien hakua. Vipu-palvelussa on mahdollista yhdistää, jakaa ja luoda uusia peruslohkoja. Rajakorjauksella voit rajata peruslohkolta pois alueita, jotka eivät ole enää peltoa tai palauttaa peruslohkoon viime vuonna poistettuja alueita. (8.5.2024)

Aurinkoinen taivas ja vehnäpelto.

Tu­ki­ha­ku­kou­lu­tuk­sen tallenne on nyt kat­sot­ta­vis­sa!

Kaakkois-Suomen viljelijöille suunnattu tukihakukoulutus järjestettiin 17.4.2024. Tilaisuus tallennettiin, ja tallenne on nyt katsottavissa ELY-keskuksen YouTube-kanavalla. Linkki tallenteeseen löytyy koulutuksen tapahtumasivulta (sivun oikeassa reunassa, kohdassa Verkkosivustot).

Tapahtumasivulla on myös luettavissa koulutuksen aikana esitetyt kysymykset ja niiden vastaukset (sivun oikeassa reunassa, kohdassa Liitetiedostot). (19.04.2024)

Tästä pääset tapahtumasivulle
Pellon läpi kulkee oja.

Pe­rus­loh­ko­muu­tok­sia voi nyt tehdä Vipu-palvelussa!

Peruslohkomuutosten (yhdistämiset, jaot ja uusien lohkojen luominen) tekeminen on nyt mahdollista Vipu-palvelussa. Rajakorjauksella voit rajata peruslohkolta pois alueita, jotka eivät ole enää peltoa tai palauttaa peruslohkoon viime vuonna poistettuja alueita. Teethän mahdolliset peruslohkomuutokset toukokuun puoliväliin mennessä, jotta kunta ehtii käsitellä ne ennen peltotukihakua. (12.4.2024)

Ohjeet peruslohkomuutosten tekemiseen
Tukiehdot vuodelle 2024 on julkaistu. Hakuopas on luettavissa ruokavirasto.fi-sivustolla.

Hakuopas 2024

Ruokavirasto on päivittänyt hakuoppaan ja ympäristökorvauksen sitoumusehdot vuodelle 2024. Linkit päivitettyihin oppaisiin ovat tämän sivun alalaidassa, kohdassa Hyödyllisiä linkkejä. (12.4.2024)

 

Sänkipelto lumen peitossa.

Voit nyt muuttaa syy­sil­moi­tus­ta Vipu-palvelussa!

Syysilmoituksen muutosmahdollisuus on avautunut Vipu-palvelussa. Muutosaikana voit korjata talviaikaisia kasvipeitteisyysaloja, mutta ympäristökorvauksen toimenpidealoja ei ole mahdollista muuttaa. Voit korjata syysilmoituksen kasvipeitteisyystietoja 23.5.2024 asti. (22.3.2024)
Lisätietoja syysilmoituksen muuttamisesta

Eh­dol­li­suu­den opas 2024 on julkaistu!

Ruokavirasto on julkaissut ehdollisuuden oppaan vuodelle 2024. Oppaaseen on listattu tänä vuonna voimaan tulevat muutokset ehdollisuuden vaatimuksiin. (12.3.2024)

Katso opas täältä
Maaseutupalveluiden toimisto.

Maa­seu­tu­pal­ve­lui­den toimisto palvelee Haminan satamassa

Muutimme viime lokakuussa uuteen toimitilaan, joka sijaitsee toimistokeskus Kuorsalon (Porttitalo) 2. kerroksessa, osoitteessa Satamantie 4, Hamina. Toimistomme palvelee ajanvarauksella! (08.03.2024)

Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteri

Kanat kävelevät nurmikolla.

Ruokaviraston eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisessä asiointipalvelussa voit tehdä ilmoituksen eläinten pitopaikasta, eläintenpidosta ja haaskapaikoista. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

Tee ilmoitus

Anna palautetta maaseutupalveluille!

Kynä ja lehtiö, jossa viisi erilaista hymynaamaa.

Haminan kaupungin sähköisen palautekanavan kautta voit lähettää palautetta suoraan maaseutupalveluille.

Oli kyseessä sitten kiitoskommenttikysymysmoite tai toimenpide-ehdotus, palvelee sähköinen palautejärjestelmä kaikissa näissä tilanteissa. Palautteita käsitellään pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.00.

Palautteeseen ei tule kirjoittaa arkaluonteista tietoa, kuten henkilötunnuksia, henkilöiden nimiä tai pankkitilin numeroita.

Anna meille palautetta!