Ratsastuslinja

Meillä on Suomen ainoa lukion ratsastuslinja, joka toteutetaan yhteistyössä hevosalan oppilaitoksen kanssa ja käytössäsi on Harjun oppimiskeskuksen monipuoliset ratsastusolosuhteet ja Harjun hevoset. Ratsastusopintoja on pääsääntöisesti kahtena päivänä viikossa. Ratsastus tuo mukavaa vastapainoa lukio-opinnoille.

Ohita upote
Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Ratsastuslinjan tavoitteena on yhdistää lukio-opiskelu ja ratsastaminen. Opiskelija saa opintojen päätteeksi lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen. Lukio-opinnot suoritetaan maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin Haminan lukiossa, Harjun oppimiskeskuksen opinnot pääsääntöisesti keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lukion ja Harjun välillä kulkee paikallisbusseja, joilla opiskelijat pääsevät Harjusta lukiolle ja toisinpäin. Kulkemista helpottaa se, että lukiolla ja Harjussa ollaan kokonaiset päivät eli kesken päivää ei ole siirtymisiä. Perjantaisin opinnot loppuu puolen päivän aikaan, niin opiskelijat pääsevät lähtemään hyvissä ajoin kotipaikkakunnalle.

Ratsukko metsässä maastoesteellä.

Lukion ratsastuslinjan laajuus on 150 opintopistettä, joista lukio-opintojen osuus on noin 120 opintopistettä, Harjun oppimiskeskuksen opintojen osuus 30 opintopistettä. Koulutus kestää pääsääntöisesti 3 vuotta. Halutessaan sen voi suorittaa myös 3,5 tai 4 vuodessa.

Ratsukko vesiesteellä.

Kevään 2024 yhteishaussa ratsastuslinjalle tarjotaan 20 opiskelupaikkaa.

Hyvä tietää

  • Ratsastuslinjan opiskelupaikkoja on 20 ja opintoihin haetaan yhteishaun kautta.
  • Ratsastuslinja erikoistuu tarjoamaan lukio-opintoja ratsastusta harrastaville ja ratsastuksesta kiinnostuneille.
  • Ratsastukseen liittyvät opinnot järjestetään Harjun oppimiskeskuksessa
  • Haminan lukio ja Harjun oppimiskeskus tarjoavat erinomaiset puitteet ja ympäristön sekä lukio- että ratsastusopintoihin.
  • Opiskelijoiden käytettävissä ovat Harjun monipuoliset ratsastusolosuhteet mm. kaksi maneesia, kentät, maastot, ravirata, ratsastussimulaattorit sekä Harjun noin 40 omaa hevosta.
  • Harjun oppimiskeskus tarjoaa oppilaitoksen asuntolassa maksullisia majoitus– ja ruokapalveluja niitä tarvitseville opiskelijoille opiskelupäivinä. Asuntolassa asuvien opiskelijoiden on mahdollista osallistua vapaa-ajantoimintaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tutustumispäivät

Viralliset tutustumispäivät olivat marraskuussa ja tammikuussa. Jos haluat tulla tutustumaan ennen yhteishakua, niin ole yhteydessä lukion opinto-ohjaajaan ja sovi oma tutustumisaika.

Harjun Oppimiskeskuksesta voit lukea lisää alla olevasta linkistä: