Urheiluakatemia

Haminan lukiolaisten on mahdollista hakea urheiluakatemiaan, joka mahdollistaa tavoitteellisten urheilijoiden aamuharjoittelun. Aamuharjoitukset ovat tiistai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuisin. Akatemiasta on mahdollista saada 26 opintopistettä lukion aikana.

Akatemian keskeisenä tavoitteena on koulunkäynnin ja urheilun yhteensovittaminen. Akatemia tarjoaa kansalliselle ja/tai kansainväliselle huipulle tähtääville tai siellä jo oleville urheilijoille hyvät ja joustavat opiskelu- ja valmennusmahdollisuudet.

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia on osa valtakunnallista urheiluakatemiaverkostoa. Haminan lukio on kuulunut EKA:aan jo noin 15 vuotta. Vuosittain noin 40 Haminan lukion opiskelijaa osallistuu akatemiatoimintaan.

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaan haetaan erillisellä hakukaavakkeella. Akatemiaan voidaan hyväksyä opiskelijat, jotka saavat opiskelupaikan urheiluakatemian yhteistyöoppilaitoksesta.


HAKEMINEN

 • Haku urheiluakatemiaan päättyy samana päivänä kuin yhteishaku. Hakukaavakkeet tulee toimittaa 19.3.2024 mennessä urheiluakatemian toimipisteeseen alla olevaan osoitteeseen.
 • Hakukaavakkeita saa urheiluakatemian toimipisteestä, urheiluakatemian nettisivuilta sekä koulujen opintoohjaajilta.
 • Kaikkien tulee liittää hakemukseen mukaan kopio yhteishaun hakemuksesta.
 • Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian yhteistyöoppilaitoksiin hakevat palauttavat hakukaavakkeet osoitteeseen:
  Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia
  Kotkan lyseo
  Kirkkokatu 15
  48100 KOTKA

Tarkempia lisätietoja löytyy akatemian omilta sivuilta: