Vielä ehtii ideoida Osallistuvaa budjetointia 2024!

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on asukaslähtöisyyden ja yhteisöllisyyden vahvistuminen sekä toiminnan läpinäkyvyyden ja asukkaiden osallisuuden lisääntyminen. Vuoden 2024 osallistuvan budjetoinnin 50 000 euron määräraha jaetaan eri puolille Haminaa kohdistuviin, hyvinvointia edistäviin toimenpiteisiin haminalaisten ehdotusten pohjalta. Kirjoita siis unelmasi!

Hamina ilmasta.

Kehittämisehdotukset voivat koskea esimerkiksi omaan elinpiiriin kohdistuvia parannuksia, uusien palveluiden järjestämistä, innovaatioita ja tapahtumia. Erityistä huomiota kohdistetaan kylä- ja taajama-alueiden kehittämiseen hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta. Lisäksi on mahdollista ehdottaa koko kuntaa koskevia hyvinvointia edistäviä toimia. Näitä kaikkia ideoita hyödynnetään tulevaisuuden suunnittelussa.

Ideointi on avoinna 25.1.2024 asti!


Ideoiden kirjaaminen täältä

Paperivastausten palautuslaatikot:

  • Haminan pääkirjasto (Rautatienkatu 8)
  • Ruissalon kirjasto (Ruissalontie 8)
  • Linnoituksen uimahalli (Puistokatu 1)

Ideat kootaan yhteen ja niitä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan pitkin vuotta 2024.

Vuonna 2023 toteutuneet:

Kannusjärven koulun pihan lähiliikuntapaikka ja ulkokuntosali on valmistunut.

Vilniemeen on valmistunut monitoimikenttä ja vapaa liikunta-alue entisen koulun vastapäiseen metsään.

Ahtaajanpuisto on kaunistunut istutuksilla ja Ahtaajapatsas on valaistu. Penkkejä on lisätty ja Yrjösenpohjaa toivotaan käytettäväksi ulkoilureittinä Oolanninpuiston jatkona.

Summan Kylä- ja kulttuurikeskuksen (Vanhan Summan koulu) sisätiloja on maalattu viihtyisämmäksi ja valokuvateoksia on hankittu. Pihaa kaunistettiin kukkaistutuksilla.
Kuntosali on ilmainen ja kuntosalissa on HUR:n ilmanpainelaitteet, juoksu/kävelymatto, NuStep-istuttava crosstrainer ja vapaita painoja. Kuntosali on avoinna ma + pe klo 9-14 ja ke klo 9-10.30 ja klo 12-14.

Uuden Summan hiekkakuopalla on uusittu ulkokuntolaitteet. Nyt on monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen koko perheelle, kun on kuntolaitteiden lisäksi kuntoportaatfrisbeegolfrata ja MOBO-suunnistusrata.

Metsäkylään on rakennettu kuntoportaat kyläläisten ja kaupungin yhteistyöllä. Portaiden rakentaminen jatkuu ensi keväänä.ja niiden rakentamista jatketaan

Haminan ja Ruissalon liikuntahalleille on hankittu kevyempiä levytankoja, joilla hennommatkin pääsevät treenaamaan. Haminan liikuntahallille on valmistunut myös toinen kyykkäyspaikka peileineen.

Tarmola – Teirikallion kävelyreitin jatkoksi on valmistunut noin kolmen kilometrin pituinen Kalliopolku, joka erkaneen Teirikallion laavulta ja yhtyy Tunnelipolkuun.
Reitin varrella on Kalliopolun laavu. Laavu sijaitsee kympin hiihtolenkin keskellä kalliolla.

Pyhällön koulun pihapiiriin on noussut laavu, johon pienimätkin päiväkotilaiset jaksavat retkeillä. Laavu on kaikkien käytössä vaikkapa makkaranpaistoon.

Portimon polut ovat laajentuneet ja Riuhtan polut yhdistää Ruissalon ja Husulan reitit toisiinsa. Parkkipaikka poluille löytyy Tikkamäesta ja Ruissalosta https://www.outdooractive.fi/fi/route/retkeily/suomi/portimon-polut-riuhtan-reitti/802775238/

Myllykylän Horessootin luontopolun alkuun asennettiin laavu estämään autoilun Energialaavulle asti.

Husulan koululla on aloitettu ikäihmisten ruokailu torstaisin. Kohtaamispaikka koulun puolella aukeaa klo 10.30 ja ruokailu 6€ hintaan klo 12. Voit tulla silloin kun se sinun ohjelmaasi sopii!
Ruokalarakennuksen puolelle on tulossa kuntopyörä ja crosstrainer.

Husulan liikuntasaliin hankittiin uusi lentopalloverkko. Lentopalloa “ikäihmisten tasoisille” pelataan Husulan salissa tiistaisin ja torstaisin klo 15.30-17. Lentopallo on käynnissä ja on kaikille avoin ryhmä.
Kevätkauden hinta on 21€ ja sillä hinnalla voit käydä koko kevään kahdesti viikossa pelaamassa.

Neuvottomaan hankittiin uusi latuhöylä, jotta ladunteko on helpompaa ja hiihtäjillä olisi paremmat puitteet.
Neuvottoman kuntoradan osoite on Puhakantie 25.

Jäähallille hankittiin uudet äänentoistolaitteet.

Suomen Lipun aukiolle hankittiin pingispöytä ja lapsille kaivuri. Työt on vielä kesken, ja jatkuvat keväällä.

Ja monta ideaa on vielä työstön alla…

Lisätietoja antaa
Kirsi Forsell, osallisuus- ja liikuntakoordinaattori
p. 040 199 1491 kirsi.forsell(a)hamina.fi