Pienimpien toimijoiden, kuten yksityishenkilöiden, harrastekerhojen tai koululuokkien tilapäisestä vähäriskisestä elintarvikkeiden myynnistä tai tarjoilusta ei tarvitse tehdä elintarvikehuoneistoilmoitusta. Elintarviketurvallisuuden kannalta vähäriskisiä tuotteita ovat esimerkiksi leivät, piparkakut ja muut huoneenlämmössä säilyvät leivonnaiset, myllytuotteet. Erityisen helposti pilaantuvia tuotteita ja näin ollen elintarviketurvallisuuden kannalta riskialttiita tuotteita ovat esimerkiksi kalat ja jalostetut kalastustuotteet (ml. rapu, mäti,äyriäiset, graavikala, kalasäilykkeet), lihat ja lihavalmisteet, maito ja kerma, tuorejuustot, ruoanvalmistus (kuten kaalikääryleet), konditoriatuotteet (kuten voileipä- ja täytekakut). Näiden tuotteiden käsittelystä, valmistamisesta ja myynnistä tulee tehdä elintarvikehuoneistoilmoitus tai valmistuksen tulee tapahtua hyväksytyssä laitoksessa.

Alkutuotannon tuotteiden vähäisen luovutuksen suoraan kuluttajalle katsotaan kuuluvan alkutuotantoon, eikä tällaisesta myynnistä tarvitse tehdä erillistä myynti-ilmoitusta.

Lisätietoja pienimuitoisesta ja vähäriskisestä toiminnasta sekä alkutuotannon tuotteiden suoramyynnistä löytyy https://aitojamakuja.fi/suoramyynti-jalostus/pienimuotoinen/.

Pin It on Pinterest

Share This