Ukrainan suurlippu nousee Haminan suurlippusalkoon 24.2.

Lauantaina 24. helmikuuta tulee kuluneeksi kaksi vuotta, kun Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan. Sodan vuosipäivänä 24.2. tukea Ukrainalle osoitetaan Suomen kunnissa monin eri tavoin.

Haminassa sodan vuosipäivänä Suomen suurlipun satametriseen salkoon nousee Ukrainan suurlippu. Suurlipun nostoseremonia järjestetään Suomen lipun aukiolla lauantaina 24.2.2024 klo 11.00. Suurikokoinen Ukrainan lippu on hankittu kansanedustajien keskuudestaan keräämillä rahoilla. Suurlipun nosto kestää noin 15 minuuttia ja noston puolivälissä pidetään minuutin hiljainen hetki. 

Tilaisuudessa kuullaan myös musiikkia ja mm. Haminan kaupunginjohtaja Ilari Soosalun tervehdys vieraille. Ukrainan suurlippu lasketaan samana päivänä auringon laskettua.

Ukrainan suurlipun nosto on osa Ukrainan parlamentin jäsenten Larysa Bilozir ja Oleksii Zhmerenetskyi vierailua Suomessa 23.–24. helmikuuta. Vierailu liittyy Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan kaksivuotismuistopäivään ja eduskunnassa ukrainalaiset kansanedustajat tapaavat puhemies Jussi Halla-ahon sekä ulkoasiainvaliokunnan, Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan ja eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän edustajia. He seuraavat myös eduskunnan täysistuntoa ja vierailevat Ukraina-apukeskuksessa Helsingin Vallilassa.