Haminalaisten kehittäjäyhteisö

Hyvä haminalainen, lämpimästi tervetuloa mukaan kehittämään kotikaupunkiasi!

Hamina tunnetaan erikoisesta vanhan keskustan ympyräasemakaavastaan, RUK:sta, Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaalista ja maailman suurimmasta Suomen lipusta. Niiden lisäksi olemme tunnettuja mm. Googlen Suomen palvelinkeskuksesta sekä upean saaristomme yli 400 saaresta, joiden rannoilta löytyy koskematonta luontoa sekä sileitä kallioita ja upeita maihinnousupaikkoja.

Toimivaa arkea Haminassa

Kaupunkimme varhaiskasvatuspalvelut tarjoavat useita vaihtoehtoja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Ala- ja yläkoulujen lisäksi Haminassa on oma lukio sekä Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston, Ekamin,  Haminan kampus, jossa voi opiskella toisen asteen ammattitutkinnon.

Kaupungin aktiiviset tapahtuma-, museo- ja kulttuuripalvelut tuottavat vapaa-aikaan virikkeitä ja tekemistä sekä erilaisia tapahtumia kaiken ikäisille. Haminan kirjastopalveluiden toimipisteet palvelevat asiakkaita kattavalla kirja-, elokuva-, ja musiikki-, ja lehtivalikoimallaan.

Hyvinvointia luonnosta ja liikunnasta

Haminasta löytyvät erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan ja ulkoiluun. Kaupungistamme löytyy uimahalli, jäähalli, useita liikunta- ja kuntosaleja sekä hyvin hoidetut ulkoilu- ja latureitistöt. Haminassa toimii myös aktiivisia yhdistyksiä ja seuroja, jotka mahdollistavat monipuolisen harrastamisen. 

Haminan alueen sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaa Kymenlaakson hyvinvointialue. Haminan terveysasema sijaitsee kävelymatkan päässä kauppatorilta. Lisätietoa sosiaali- ja terveyspalveluista ja yhteystiedot löydät osoitteesta www.kymenhva.fi.

Tule mukaan kotikaupunkisi kehittäjäyhteisöön

Kiinnostaako sinua kotikaupunkisi kehittäminen? Tule mukaan Haminan kehittäjäyhteisöön.

Kehittäjäyhteisöön ilmoittautuneille lähetämme erilaisia kyselyjä ja palvelualueiden pikakysymyksiä sekä kutsuja asukastilaisuuksiin. Meitä myös kiinnostaa, mitkä  asiat aiemmissa  asuinkunnissasi ovat olleet  heikommin ja mitkä paremmin. Mistä asioista meidän kannattaisi otta oppia? Hyödynnämme tietoa Haminan palvelujen kehittämisessä. Kehittäjäyhteisöä voimme käyttää myös häiriö- ja poikkeustilanteissa tuottamaan paikallistilannetta koskevaa tietoa erilaisin pikakyselyin.

Voit ilmoittautua mukaan Haminan kaupungin kehittäjäyhteisöön tällä lomakkella. Tehdään yhdessä Haminasta unelmien kotikaupunki!

Tietosuojaseloste