Osallisuus, kapeassa vaakakuvassa piirretyt hahmot tanssivat, istuvat, kävelevät. Kuvassa myös piirrettyjä kirjoja ja tietokone.

Hyvinvoinnin edistäminen tiedottaa 2/2024

Hyvinvoinnin edistämisessä toimii kirjasto- ja tietopalvelut, kulttuuripalvelut sekä liikuntapalvelut. Tavoitteemme on lisätä kuntalaisten osallisuutta sekä yhteistyötä järjestöjen, yhdistysten ja eri toimialojen kanssa.

Paljon tapahtumaa tarjolla

TIETOA, KOULUTUSTA JA YHTEISTAPAAMISIA – MERKITSE TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT YLÖS KALENTERIIN!

Kymenlaaksonyt.fi -tapahtumakalenteri on uusiutunut

Tiesitkö, että Kymenlaaksonyt.fi -sivuston kautta voit ilmoittaa oman tapahtumasi Kymenlaakson sähköiseen tapahtumakalenteriin? Sähköisestä tapahtumakalenterista tieto siirtyy myös kuntien tapahtumakalenteriin. Kymenlaaksonyt.fi -sivusto on uudistunut vuoden vaihteessa ja Hilma haluaa yhdessä kaupungin viestinnän kanssa tukea yhdistystoimijoita toiminnan markkinoinnissa ja sähköisen tapahtumakalenterin käytössä.

Järjestämme kaksi maksutonta koulutusta Kymenlaaksonyt.fi -palvelun käytöstä:

ti 13.2. klo 17-18:30 Punainen kabinetti, Hilma

to 15.2. klo 12-13:30 Punainen kabinetti, Hilma

Ilmoittautumiset koulutuksiin pe 9.2. mennessä minna.manttari@kumppanuustalohilma.fi tai 040 751 7955. Koulutuksiin voidaan tarvittaessa järjestää myös osallistuminen etäyhteydellä.

Ystävänpäivän talvitapahtuma ikäihmisille!

Kumppanuustalo Hilmassa järjestetään 14.2. klo 10-13 ystävänpäivän talvitapahtuma ikäihmisille. Samalla käynnistetään Hilman kymmenvuotisjuhlavuoden tapahtumat!

Ohjelmassa on sisätiloissa:

  • SPR:n hyvinvointirata jossa mm. verenpaineen mittausta ja ensiaputaitojen harjoittelemista.
  • Bingon pelaamista, tuolijumppaa ja mukavaa yhdessä oloa.
  • OLKA-toiminta esittäytyy klo 10-11.

Ulkona:

  • Liikuntarata
  • Ilmaista grillimakkaraa, vaahtokarkkien grillausta ja kaakaota.

Tapahtuman järjestävät geronomiopiskelijat Anne Puranen ja Kaisa Joukainen yhteistyössä Kumppanuustalo Hilman, SPR:n Kaakkois-Suomen Piirin, OLKA- Kymenlaakson ja Haminan kaupungin kanssa. Makkarat sponsoroi K-Supermarket Kanuuna.

Sinustako vapaaehtoinen hoivakotiin?

Seuraavat vapaaehtoistehtävät kohdistuvat Saviniemen hoivakotiin ja asukkaiden virkistystoimintaan. Tiistaina 20.2. klo 13:00 menemme vapaaehtoisten kanssa hoivakodin osastoille ennen kaikkea juttuseuraksi. Ilmoittaudu mukaan 16.2. mennessä: minna.manttari@kumppanuustalohilma.fi tai 040 751 7955. Kevään sovitut vapaaehtoistehtävät Saviniemessä löytyvät liitteestä. Attendo Marskiin olemme menossa myös ulkoilutusavuksi huhtikuusta alkaen.

Jos et ole aiemmin ollut mukana toiminnassa, niin käythän ilmoittautumassa vapaaehtoiseksihttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfe4a-HgmIv-mxOySgwIu2bTjt7dFWL1zPUIQizW3AJKTAn4Q/viewform

ILOA ARKEEN!

Tule sinäkin tutustumaan, lukemaan päivän lehdet, tapaamaan muita sekä juomaan kuppi kahvia kumppanuustalo Hilmaan! Kohtaamispaikka on avoinna ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14. Helmikuun Iloa arkeen -toiminnassa on tarjolla jälleen monipuolinen kattaus toimintaa sekä tukea eri elämäntilanteisiin.

Maanantaisin on tarjolla hyvinvointi-infoja klo 12:00:

  • 5.2. Infoa syöpäsairauksista – Kymenlaakson Syöpäyhdistys
  • 12.2.Suomi.fi-valtuudet, edunvalvontavaltuutus, edunvalvonta ja HVA:n avoin palveluohjaus
  • 11.3. Kaatumisseula ja avoin palveluohjaus Kymen HVA
  • 25.3. Edunvalvontavaltakirja – mitä sen pitäisi sisältää? OP Kymenlaakso Pankkilakimies Nina Penttinen

Hyvinvointi-infot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia luentoja. Kahvitarjoilu


KESKUSTELU ARJEN TURVALLISUUDESTA JATKUU HAMINASSA HELMIKUUSSA

Kymenlaakson Kylät ry yhteistyössä Haminan kaupungin kanssa jatkavat Kylässä Haminassa -kiertuetta. Tavoitteena on tämän vuoden aikana yhdessä kiertää kaikki Haminan toiminnalliset kylät. Viime vuonna
vierailimme jo kuudella kyläalueella.

Seuraavat tilaisuudet järjestetään 7.2. Vilniemen urheilutalolla, 14.2. Paijärven kylätuvalla ja 20.2. Summan kylä- ja kulttuurikeskuksella. Tilaisuudet alkavat kahvilla klo 17.30.


Tiesitkö että Haminan kaupungin sivuilla on kuntakortti, jossa on tärkeää tietoa Haminasta, löydät sen täältä.


Oletko jo tutustunut kulttuuriklubiin, lisätietoa: https://www.hamina.fi/hyvinvointi-vapaa-aika/kulttuuripalvelut/kulttuuritapahtumat/kulttuuriklubit/

Kulttuuriklubi I: Ilta teatterissa pe 16.2. klo 18-19

Improvisaatioteatteri-Pakkorako

Yhteisötalo-Manski, Rauhankatu 8, 49400 Hamina

Kulttuuriklubi II: Tanssin ilta pe 15.3. klo 18-20

Yhteisötalo-Manski, Rauhankatu 8, 49400 Hamina

Kulttuuriklubi III: Nuorten Bändikilpailu pe 12.4. klo 18-22

Yhteisötalo-Manski, Rauhankatu 8, 49400 Hamina

Entäpä rytmiklubiin, lisätietoa täältä.

Rytmiklubit kevät 2024

Rytmiklubi I: Jazz-ilta la 17.2. klo 19-22

Fredrick‘s Jazz men: Music of Charlie Parker

Rytmiklubi II: Blues-ilta la 16.3. klo 19-21

Bluespiirin bändit: H.C.B.C. I, I & III

Rytmiklubi III: Jazz-ilta 2 la 13.4. klo 19-22

Tri- / Nefer


Nyt se alkaa! Lastenkulttuurin Kulttuuriviikot -huippufestarit kaakossa 3.-25.2.2024

Lasten Kulttuuriviikot Kymenlaaksossa ja Loviisassa starttaavat viikonvaihteessa. Luvassa yli 80 erilaista yleisötapahtumaa, minkä lisäksi alueen kouluissa ja päiväkodeissa kiertää runsas kattaus laadukasta ohjelmistoa, esityksiä, konsertteja ja monitaiteisia työpajoja. Myös Kirsi Kunnas 100v. -juhlavuosi näkyy sanataiteen monissa eri muodoissa. Kaikki eri kuntien avoin ohjelma tutustuttavissa osoitteessa: https://www.lastenkulttuuriviikot.fi.

Haminan maksuttoman yleisohjelman aloittaa lauantaina 3.2. Johanneksen kirkossa klo 15.00 WiuhkaWeinarien Kuningaskalastajat – huvinäytelmä Poitsilan kartanosta. Maanantaina 5.2. starttaavat Kulttuuriviikkojen maanantai päivissä ihastuttavat, Haminan seurakunnan Vauvojen värikylvyt (ennakkoilmoittautuminen), sekä avautuu Haminan Kirjastogalleriassa tenhoava, kokoperheen toiminnallinen Mistä nyt tuulee? -näyttely, joka on avoinna kirjaston aukioloaikoina lauantaihin 24.2. saakka. Moniaistisessa näyttelyssä seikkaillaan auringon paisteessa, sateen ropinassa ja tuulen tuiverruksessa. Näyttelyn ohjatut työpajat vetää tanssitaiteilija Heli Kärki lauantaina 10.2. alkaen klo 10.15. Kaikki ilmoittautumisohjeet löytyvät Haminan LKV-ohjelmasivulta:
https://www.haminafestivaltown.fi/tapahtumat/lasten-kulttuuriviikot-3-25-2-2024/

Tiistaista 6.2. alkaen kirjastopalvelujen Päivänsäteen satukiertue huristelee ympäri kyliä kyydissään Lukuvaari Jarkkis. Myös tutut torstai-iltojen avoimen varhaiskasvatuksen Satukahvilat ovat ohjelmassa mukana Haminan pääkirjastolla.

Tiistai-iltana Summan kylä- ja kultturikeskuksella, sirkussalissa hemmotellaan yleisöä, kun Pikku Kakkosesta tuttu Roosa Halme ihmeellisine taikapalikoineen loihtii ikään kuin tyhjästä tenhoavia tarinoita – ainutlaatuista nukketeatteritaituruutta näillä nurkilla. KO-KOO-MO-kollektiivin PALIKKATEATTERIA -esitykseen klo 18.00-18.30 ei ole ikärajoja ja sanattomana esitys soveltuu aivan kaikille.

Keskiviikko-iltana Haminan Teatterissa klo 18.00–18.30 vierailevassa Täällä asuu Rohkeus -esityksessä ystävykset Hipsis, Höpsis ja Hupsis lähtevät selvittämään, kuka mystinen Rohkeus on ja mikä on hänen rohkeutensa salaisuus. Kyseessä on lämminhenkinen lasten ja koko perheen teatterielämys, jossa yhdistellään fyysistä teatteria ja klovneriaa luovalla ja hauskalla tavalla sekä kuullaan uutta lasten musiikkia.

Lasten Kulttuuriviikoilla jalkaudutaan aktiivisesti myös kylille. Lauantaina 10.2. vietetään Metsäkylän seurantalolla (Metsäkyläntie 393) Liu Lau Laskiaisdisco -tapahtumaa klo 16.00 – 20.00. Luvassa häikäisevän hauska disco-ilta koko perheelle. Talon ja ympäristön valaisee juhlavasti AK Sound & Music Service. Illan ohjelmassa klo 17.00 haminalainen ikisuosikki Uppo-Outo ja Kumiankat iskevät räpylöin tahtia. Keikan jälkeen salin ja äänitilan valtaa mehukkaalla meiningillä DJ Roby. Kahvion myynnistä vastaa seurantalon aktiivien joukko.

Haminan pääkirjaston Kasper-salissa nähdään ystävänpäivän kunniaksi keskiviikkona 14.2. klo 18.00-18.45 vierailuesitys Supertähti ja kolmas puu vasemmalta, joka klovnerian ja musiikin kautta kertoo tarinaa ystävyydestä ja lukemaan oppimisesta. Mukaan mahtuu n. 30 katsojaa (ennakkoilmoittautuminen). Esitys on suunnattu 5-7-vuotiaille, mutta sopii hyvin myös muun ikäisille lapsille. Sama esitys vierailee Pyhällön päiväkodissa perjantaina 16.2. klo 18.00, osana Pyhällön Pihapörinät perheille -tapahtumaa klo 17.00-20.00. Päiväkodin ja koulun pihapiirissä on jännittävä valomäki, lumidisco sekä elävät tulet, ja eläinystävistä paikalle saapuu ainakin Mutte-poni.

Lauantaina 17.2. on Raittiustalolla vuorossa perinteinen Kino Haminan Lasten Leffalauantai. Raittiustalon kahvilassa klo 13.00–14.00 kasvomaalausta sekä klo 13.15 – 13.45 Suski Apo-Syrjäsen Muskari. Pelle Hermanni -elokuva näytetään teatterisalissa klo 14.00 (kesto 1h 18min). Kino-kioski avoinna klo 13.00 alkaen ja vielä leffan jälkeen (maksullinen).

Niin ikään perinteikkäitä ulkoilutapahtumia Lasten Kulttuuriviikoille ovat sunnuntaina 18.2. klo 10.00-15.00 Vilniemen Satumaiset Talvikarkelot Vilniemen Urheilutalolla, sekä lauantaina 24.2. klo 11.00-14.00 Talvitapahtuma Haminan kesäpuistossa. Molemmat tapahtumat järjestetään useiden yhdistysten yhteistyönä ja niissä on monipuolisen ulkoilupuuhan lisäksi myös mm. musiikkisisältöjä. Vilniemellä nähdään Satukirja-yhtyeen keikka ja kes’puistossa puolestaan Suski Apo-Syrjäsen ulkomuskari.

Lasten Kulttuuriviikkojen kolmannella viikolla on vielä tarjolla mm. Haminan kirjaston järjestämiä Taikalumityöpajoja sekä Kotkan seudun musiikkiopiston Talvilaulujen konsertti torstaina 22.2. klo 17.30-18.30 Kasper-salissa. Myös WiuhkaWeinareiden esitykset jatkuvat 22.2. saakka Johanneksen kirkossa. Lisäksi Haminan seurakunnan tuttu ja tykätty Perhemuskari järjestetään 23.2. klo 10.30-11.00 Simeon salissa.

Tutustu koko Lasten Kulttuuriviikkojen tarjontaan ja valitse menovinkit omammaummukkaa! (oman maun mukaan). Tervetuloa nauttimaan ylisukupolvisesti ihanista kulttuurielämyksistä.

HUOM! Myös talvilomaviikolle on tarjolla Haminassa hauskaa puuhaa:

Haminan kaupungin museot järjestää lauantaista sunnuntaihin 2.-3.3. klo 11.00–15.00 Vehkalahden kylämuseolla Husulassa lumenveistotapahtuman, jossa lumenveiston SM-taiturit esittelevät taitojaan. Myös osallistujat pääsevät kokeilemaan, mitä kaikkea hauskaa lumesta voi veistellä. Lisäksi Reitkallissa Villa Jaakkolassa on koko perheen Talvirieha lauantaina 2.3. ja tapahtumassa mukana mm. Mutte-poni, koiria, perhejoogaa, kahvila ja talvista puuhastelua.