Joukkoliikenne ja palveluliikenne

Paikallis- ja seutuliikenne:

Haminassa kulkee säännöllinen paikallisliikenne Kotkan ja Haminan välillä sekä Haminan kaupungin sisällä.

Kotkan seudun liikenteen joukkoliikennealue kattaa Haminan ja Kotkan kaupunkien sekä Pyhtään kunnan muodostaman alueen sisäisen liikenteen, jossa on käytössä Waltti-maksujärjestelmä sekä nimi Jonne & Minne. Tässä liikenteessä viranomaisena toimii Kotkan kaupunki.

Alueen liikenteen aikataulut sekä reittikartat löytyvät osoitteesta: www.jonnejaminne.fi, valitse Hamina. Kotka – Hamina – Pyhtää alueen paikallisliikenteen on käytössä myös mm. kätevä Kotkan seudun reittiopas  https:/kotka.digitransit.fi.

Haminan kaupungin asiakaspalvelupisteenä paikallisliikenteessä (mm. Waltti-matkakorttien myynti) toimii Haminan Linnoituksen uimahallin kahvio (Puistokatu 1).

Kotkan seudun joukkoliikennealueella on käytössä Waltti-matkakorttijärjestelmä, jossa on vyöhykepohjaiset ja edullisemmat lipputuotteet Hamina-Kotka-Pyhtää -alueella. Huomaa myös uusi kätevä Waltti-mobiililippu (Waltti Mobiili-sovelluksella). Lisätietoja lipuista ja maksutavoista osoitteessa www.jonnejaminne.fi.

Haminasta kulkee lisäksi seutuliikennettä Virolahden ja Miehikkälän suuntaan, ja tässä viranomaisena toimii Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Näissä Hamina – Virolahti – Miehikkälä alueen linjoissa aikataulut löytyvät osoitteesta www.matkahuolto.fi ja tässä liikenteessä on käytössä Matkahuollon Kaakon kausilippu. Matkahuollon matkakorttien palvelupiste Haminassa on linja-autoasemalla osoitteessa Rautatienkatu 2 – tarkista tiedot Matkahuollon toimipistehausta.

Kaukoliikenne:

Linja-autolla Haminaan pääsee usealla vuorolla suoraan Helsingin suunnasta tai vaihtaen Kotkassa. Myös Lappeenrannasta kulkee suoria vuoroja Haminaan.  Junalla Haminaan pääsee kätevästi Kouvolan tai Kotkan juna-asemien kautta. Esimerkiksi Kotkan rautatieaseman sekä Kyminlinnan seisakkeen vierestä kulkee Kotka-Hamina-paikallisliikenne.

Kaukoliikenteen aikatauluja ja lippuja voi hakea esimerkiksi Matkahuollon hausta sekä liikennöitsijöiden omilta sivuilta. Katso myös www.kotkanaikataulut.fi/kaukoliikenne/

Haminan palvelulinjat:

Palvelulinjan autot liikennöivät Haminassa arkipäivisin ja ovat kaikkien haminalaisten käytettävissä.

Palvelulinjalla on oma lähtöpysäkki linja-autoasemalla ja kyytiin pääsee linja-autopysäkeiltä ja reitin varrelta. Palvelulinjan autoon mahtuu myös apuvälineet, kuten rollaattorit.

Palvelulinja noudattaa normaalin reittiliikenteen tapaan Waltti-hinnoittelua ja maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi Waltti-kortit ja Haminan veteraanikortti.

Palvelulinjojen aikataulut löytyvät Haminan aikatauluvihkoista, Haminan aikataulut-sivulta sekä Kotkan seudun reittioppaasta. Palvelulinjojen tunniste on P-alkuisen linjat.