Eläinlääkäripalvelut illalla, yöllä ja viikonloppuna

Arkisin kello 15-08 sekä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa Haminan, Kotkan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden alueella numerosta 0600 14499. Päivystyspuhelin on maksullinen.

Puhelun hinta 

klo 08-22 2,04€/min + ppm

klo 22-08 4,06 €/min + ppm

Päivystyspaikat

Päivystyspaikka vaihtelee sen mukaan, kuka eläinlääkäreistä on päivystysvuorossa.

Hamina: Rimamöljänkatu 4, Hamina

Virolahti: Mäkitie 1 B, Virojoki

Pyhtää: Alatie 108 E, Heinlahti

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille. Päivystyksessä annetaan ensisijaisesti ensiapuluonteista hoitoa, mahdollinen jatkohoito ja tarkempi diagnostiikka tehdään virka-aikaan. Puhelun perusteella eläinlääkäri arvioi hoidon tarpeellisuuden sekä potilaiden kiireellisyysjärjestyksen. Jos eläinlääkäri ei pääse vastaamaan puhelimeen, yrittäkää soittaa uudelleen hetken kuluttua. Takaisinsoittopalvelua ei ole.

Haminan seudun ympäristötoimen alueella on vuorossa yksi päivystävä eläinlääkäri, joka hoitaa sekä suur- että pieneläinpotilaat. Pieneläimet hoidetaan eläinlääkärin omalla vastaanotolla (Hamina, Virolahti tai Pyhtää) ja suureläimet tilakäynneillä. Pieneläimille ei tehdä kotikäyntejä.

Omistaja on vastuussa eläimensä hoidosta aiheutuvista kustannuksista. Maksu suoritetaan paikan päällä joko kortilla tai käteisellä. Päivystysaikana käyntimaksussa ja toimenpidepalkkioissa on 50-100 % korotus. Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista kunnaneläinlääkäritaksan mukainen käyntimaksu. Sovitun ajan peruuttaminen tehdään suoraan soittamalla eläinlääkärille.