Uudistamme tapaa toimia yhdessä

Kaupungin tulevaisuuden suunnittelussa, päätöksenteossa ja toteutuksessa tarvitaan meitä kaikkia. Haluamme kuulla kaupunkilaisia ja rakentaa mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämään ja elinympäristöön liittyviin asioihin. Haluamme myös edistää kaupunkilaisten aktiivista tekemistä ja osallisuutta.

Tutustu vaikuttamisen keinoihin

Palaute vaikuttaa

Palaute on välttämätöntä palvelujen, ympäristön ja toiminnan kehittämiseksi. Silmäpareja tarvitaan tekemään havaintoja vaikkapa rikkoutuneista katuvaloista tai liikuntaesteistä kaupungilla.

Anna palautetta tästä

Hyvinvoiva haminalainen -avustukset

Hyvinvoiva haminalainen -nimikkeellä haettavat avustukset on tarkoitettu haminalaisille ja Haminassa toimiville yhteisöille niiden toiminnan tukemiseen. Tavoite on yhdessä yhteisöjen kanssa luoda Haminaan monipuolisesti hyvinvointia ja osallisuutta edistävää toimintaa.

Vuoden 2023 haku on sulkeutunut, mutta pop up -avustuksia voi hakea pitkin vuotta.

Tarkemmat hakuehdot täältä!

Monenlaisia tapoja tulla mukaan

Seuraavassa esitellään kaupungin omia käytäntöjä kaupunkilaisten osallisuuden edistämiseksi ja tukemiseksi. Erilaisia vaihtoehtoja ovat mm. foorumit, kohtaamispaikat ja asukasillat.

Tuu mukaan!

Osallistuva budjetointi

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa kaupunkilaiset ovat mukana ideoimassa ja suunnittelemassa hyvinvointia edistäviä toimia.
Vuoden 2023 ideointi on sulkeutunut ja ideat on työstössä.

Voit jättää ideoita pitkin vuotta.

Lue lisää ja jätä ideasi!

Mukaan järjestö-tai vapaaehtoistyöhön?

Järjestöt, yhdistykset, vapaaehtoiset, sekä 4. sektori ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita kaupungille. Ilman vapaaehtoisten panosta Hamina ei olisi Hamina! Yhdessä olemme enemmän!

Haminan kaupunki on parhaillaan kehittämässä yhdessä järjestöjen ja seurakunnan kanssa vapaaehtoistyön toimintaa. Vapaaehtoistyön kahvit järjestettiin keväällä 2022 ja ne toimivat hyvänä keskustelualustana toimintaa suunniteltaessa. 

lahella.fi

Hamina-mobiilisovellus haminalaisille ja Haminassa vieraileville

Haminan kaupunki on ottanut käyttöön uuden mobiilisovelluksen, Haminan kaupunkiappiksen, mikä tuo suoraan lataajan puhelimeen mm. kaupungin ajankohtaiset tiedotteet, tapahtumat ja nähtävyydet. Sovelluksesta löytyy myös paikallisten yrittäjien tarjouksia, erilaisia kyselyitä ja näppärän väylän antaa kaupungille palautetta.

Hamina kaupunkiAppis

Pin It on Pinterest

Share This