Eläinlääkinnän tehtävänä on eläinlääkintähuoltolain nojalla huolehtia eläinlääkäripalvelujen ja elintarvikkeiden turvallisuuden valvonnan järjestämisestä sekä resurssien varaamisesta valtion vastuulla olevaan eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvontaan.

Haminan kaupunki, Virolahden ja Miehikkälän kunnat järjestävät arkipäivisin peruseläinlääkäripalvelut hyöty- ja lemmikkieläimille. Peruseläinlääkäripalveluihin kuuluu tuotantoeläinten ennaltaehkäisevä terveydenhuolto. Lisäksi alueella järjestetään kiireellinen eläinlääkärinapu yhteistyössä Kotkan ja Pyhtään kanssa kaikille koti- ja hyötyeläimille kaikkina vuorokaudenaikoina.

  • Ajanvaraukset, reseptien uusimiset ja neuvonta hoidetaan soittamalla eläinlääkäreille arkisin klo 8 – 9. Kiireettömän ajanvaraukset tulisi hoitaa puhelinaikana, jolloin eläinlääkärit varaavat aikaa puheluihin vastaamiseen.
  • Klo 9 – 15 keskitytään potilastyöhön ja puheluihin ei pääsääntöisesti ehditä vastaamaan. Kiireellisissä tapauksissa tavoitat eläinlääkärit tällöin jättämällä vastaajaan soittopyynnön. Eläinlääkärit tarkastavat vastaajan vapauduttuaan toimenpiteestä.
  • Päivystystapauksia hoidetaan ympäri vuorokauden.

KUNNALLISTEN ELÄINLÄÄKÄRIPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN KORONAERIKOISTILANTEESSA HAMINASSA, VIROLAHDELLA JA MIEHIKKÄLÄSSÄ

Kriittisten tehtävien eli ympärivuorokautisen eläinlääkäripäivystyksen ja elintarvikehuollon turvaamiseksi kunnaneläinlääkärit hoitavat koronaerikoistilanteessa päiväsaikaan ensisijaisesti tuotantoeläimiä.

Lemmikkieläinten akuutit sairastapaukset hoidetaan resurssien salliessa ja varattuja aikoja voidaan joutua siirtämään. Kiireettömät rokotukset, hammaskivenpoistot, sterilisaatiot, kastraatiot ja muut kiireettömät toimenpiteet siirretään myöhäisempään ajankohtaan.

Eläinlääkäripäivystys kiireellisille sairastapauksille arki-iltaisin, öisin ja viikonloppuisin toimii toistaiseksi normaalisti.

Ohjeita eläinten omistajille:

1.   Varaa aika, uusi resepti tai kysy neuvoa puhelimitse. Ajanvarausaika on arkisin klo 8-9.

2.   Jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on flunssaoireita tai olet voinut altistua koronainfektioon, peru aikasi tai järjestä joku muu tuomaan eläimesi vastaanotolle tai avustamaan eläinlääkäriä tilakäynnillä. Ilmoitathan myös tuotantoeläinkäyntiä varatessasi, jos sinulla on flunssaoireita.

3.   Lemmikkieläimen voi tuoda vastaanotolle vain yksi henkilö.

4.   Odota varaamaasi aikaa autossa tai pihalla. Noudamme asiakkaat sisälle, kun tila on desinfioitu.

5.   Pese ja desinfioi kätesi tullessasi vastaanotolle.

6.   Noudata yleisiä hygieniaohjeita.

Noudatathan ohjeita, jotta eläinlääkintäpalvelut pystytään turvaamaan tämän poikkeustilanteen ajan.

 

Pin It on Pinterest

Share This