Eläinlääkinnän tehtävänä on eläinlääkintähuoltolain nojalla huolehtia eläinlääkäripalvelujen ja elintarvikkeiden turvallisuuden valvonnan järjestämisestä sekä resurssien varaamisesta valtion vastuulla olevaan eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvontaan.

Haminan kaupunki, Virolahden ja Miehikkälän kunnat järjestävät arkipäivisin peruseläinlääkäripalvelut hyöty- ja lemmikkieläimille. Peruseläinlääkäripalveluihin kuuluu tuotantoeläinten ennaltaehkäisevä terveydenhuolto. Lisäksi alueella järjestetään kiireellinen eläinlääkärinapu yhteistyössä Kotkan ja Pyhtään kanssa kaikille koti- ja hyötyeläimille kaikkina vuorokaudenaikoina.

  • Ajanvaraukset, reseptien uusimiset ja neuvonta hoidetaan soittamalla eläinlääkäreille arkisin klo 8 – 9. Kiireettömän ajanvaraukset tulisi hoitaa puhelinaikana, jolloin eläinlääkärit varaavat aikaa puheluihin vastaamiseen.
  • Klo 9 – 15 keskitytään potilastyöhön ja puheluihin ei pääsääntöisesti ehditä vastaamaan. Kiireellisissä tapauksissa tavoitat eläinlääkärit tällöin jättämällä vastaajaan soittopyynnön. Eläinlääkärit tarkastavat vastaajan vapauduttuaan toimenpiteestä.
  • Päivystystapauksia hoidetaan ympäri vuorokauden.

KUNNALLISTEN ELÄINLÄÄKÄRIPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN KORONAERIKOISTILANTEESSA HAMINASSA JA VIROLAHDELLA 

Varaudumme eläinlääkintähuollossa koronaviruksen osalta – sekä suojataksemme asiakkaitamme että myös turvataksemme ympärivuorokautisen eläinlääkintähuollon. 

Eläinlääkäripäivystys kiireellisille sairastapauksille arki-iltaisin, öisin ja viikonloppuisin toimii toistaiseksi normaalisti.

Ohjeita eläinten omistajille:

– Asiointi vastaanotoilla vain ajanvarauksella. Ajanvaraukset, reseptien uusimiset ja neuvonta puhelimitse arkisin klo 8-9.

– Toivomme, että eläimen tuo vastaanotolle vain yksi ihminen. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa.

– Tulethan vastaanotolle ajallaan, ei etuajassa. Odotushuoneen sijaan voit odottaa myös ulkona.

– Jos sinulla on flunssaoireita tai olet altistunut koronainfektioon, peru aikasi tai järjestä joku muu tuomaan eläimesi vastaanotolle tai avustamaan eläinlääkäriä tilakäynnillä.

Pin It on Pinterest

Share This