Paikallis- ja seutuliikenne:

Haminassa kulkee säännöllinen paikallisliikenne Kotkan ja Haminan välillä sekä Haminan kaupungin sisällä. Kaikki Haminan alueen paikallis- ja seutuliikenteen aikataulut sekä reittikartta löytyvät osoitteesta: www.haminanaikataulut.fi, valitse Hamina

Kotka – Hamina – Pyhtää alueen paikallisliikenteessä on käytössä mm. kätevä Reittiopas  https:/kotka.digitransit.fi.

Haminan kaupungin asiakaspalvelupisteenä paikallisliikenteessä (mm. Waltti-matkakorttien myynti) toimii Haminan Linnoituksen uimahallin kahvio (Puistokatu 1).

Kotkan seudun joukkoliikennealue kattaa Haminan ja Kotkan kaupunkien sekä Pyhtään kunnan muodostaman alueen sisäisen liikenteen.

Joukkoliikenneasioita valmistelevana ja hoitavana yksikkönä toimii Kotkan kaupungin kaupunkisuunnittelun vastuualueella Etelä-Kymenlaakson henkilökuljetusyksikkö.

Kotkan seudun joukkoliikennealueella on siirrytty Waltti-matkakorttijärjestelmään, jolloin uudet vyöhykepohjaiset ja entistä edullisemmat lipputuotteet otettiin käyttöön Hamina-Kotka-Pyhtää -alueella. Waltti-matkakortti käy myös Haminasta Virolahden kautta Vaalimaalle kulkevaan linjaan 110 (Virolahden alue vyöhykettä D). Huomaa myös uusi kätevä Waltti-mobiililippu (alkaen 11/2020).

Etelä-Kymenlaakson henkilökuljetusyksikön yhteystiedot sekä tietoa alueen joukkoliikenteestä ja Waltti-järjestelmästä löytyy Kotkan seudun joukkoliikenteen yhteisiltä nettisivuilta www.kotka.fi/joukkoliikenne.

Haminasta kulkee lisäksi seutuliikennettä Virolahden ja Miehikkälän suuntaan, ja tässä viranomaisena toimii Kaakkois-Suomen ELY-keskus.

Koko Etelä-Kymenlaakson alueella (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) matkustukseen on voimassa Matkahuollon Kotkan seudun seutulippu. Matkahuollon matkakorttien palvelupiste Haminassa osoitteessa Teollisuuskatu 1 – tarkista tiedot Matkahuollon toimipistehausta.

 

Kaukoliikenne:

Koronapandemiasta johtuen linja-autovuoroja on supistettu ja osin lakkautettu mm. Haminan ja Helsingin sekä Haminan ja Lappeenrannan välillä. Matkaa suunnitellessasi kannattaa tarkistaa ajankohtaiset tiedot esimerkiksi Matkahuollon sivuilta.

Normaaliolosuhteissa linja-autolla Haminaan pääsee usealla vuorolla suoraan Helsingin suunnasta tai vaihtaen Kotkassa. Myös Lappeenrannasta kulkee suoria vuoroja Haminaan.  Junalla Haminaan pääsee kätevästi Kouvolan tai Kotkan juna-asemien kautta. Esimerkiksi Kotkan rautatieaseman sekä Kyminlinnan seisakkeen vierestä kulkee Kotka-Hamina-paikallisliikenne. Kouvolaan kulkee kouluvuoden aikana Haminasta suora linja-auto aamuisin ja iltapäivisin takaisin.

Kaukoliikenteen aikatauluja ja lippuja voi hakea esimerkiksi Matkahuollon hausta sekä liikennöitsijöiden omilta sivuilta. Katso myös www.kotkanaikataulut.fi/kaukoliikenne/

 

Pin It on Pinterest

Share This