Haminan Impropäivät 5.-7.7.2024

Mikä tai MITÄ on Haminan Impropäivät?

Impropäivät on uusi kolmipäiväinen tapahtuma heinäkuussa, jossa Haminan Vehkalahden Kylämuseon historiallisen tunnelmalliseen tilaan kokoontuu improvisoimaan esittävien taiteiden ammattilaisia ja harrastajia kommunikoidakseen taiteen keinoin: Tekemään ja kokemaan yhdessä ääntä ja liikettä. Impropäivien tarkoitus ei ole olla minkäänlainen luonteeltaan fiksattu kurssi, vaan pikemminkin vapaa, mutta aikataulutettu työpajaympäristö, joka on ovet avoinna osallistumaan haluaville. Impropäivät on samaan aikaan vakavasti otettava ja vapaamuotoinen kokoontuminen, jossa keskitytään enemmän tässä hetkessä tapahtuvaan ilmaisuun kuin instrumenttien hallintaan: Impropäivät ovat eräänlaista vapaan taiteen seremoniaa.

Yksinkertainen toivomuksemme on että eri alojen taitajat saapuvat tekemään yhdessä taidetta jota ei ole ennalta valmisteltu ja joka syntyy siinä hetkessä eri ihmisten välillä tapahtuvan ilmaisun muodossa: tarkoitus on löytää jotain uutta siinä paikassa, sinä hetkenä ja niiden ihmisten kesken jotka ovat läsnä: hetkessä jossa et tarvitse keskittyä virheettömään suoritukseen.

Olet sitten muusikko, musiikin harrastaja, teatteritaiteen ammattilainen/harrastaja, tanssijakoreografi tai tanssin harrastaja, lähde mukaan luomaan ainutkertaisia kokemuksia, kuulokuvia, liikkeen synergiaa ja muotoja. Impropäivien nimenomainen tarkoitus on kirvoittaa ihmisia spontaaneihin taideilmaisun muotoihin levollisessa kesäisessä tunnelmassa Husulan kylän rauhassa ja häivyttää yleisön ja esiintymisen kahtiajakoa. Toivomme osallistujilta kykyä keskittyä, pitää ääntä, muodostaa liikettä, hiljentyä ja osallistua. Voit myös tulla mukaan ihan vain yleisöksi.

Kannustamme paikallisia, sekä ulkopaikkakuntalaisia musiikin, teatterin ja tanssin ystäviä ja ammattilaisia saapumaan Haminaan omalla kustannuksellaan, (jos olet muusikko) varaamaan mukaan soittimesi jota tarvitset työpajassasi ja osallistumaan ilman ennakko-odotuksia. Impropäivät järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja pääset myös vaikuttamaan läsnäolollasi niiden sisältöön. Kursseille osallistuminen on maksutonta. Tapahtuma on päihteetön, eikä siinä ole ikärajaa.

Impropäivien työpajojen vetäjinä toimivat kitaristi, vapaan improvisaation ammattilainen Heikki Ruokangas, haminalainen Improvisaatioteatteri Pakkorako jäsenineen ja säveltäjä-muusikko-tuottaja Tomi Pekkola.

Tervetuloa kanssamme improilemaan!

PE 5.7. TEATTERIPÄIVÄ

  • klo 17.00-17.30 ja klo 17.45-18.15  Teatteri-improtyöpaja.  Improvisaatioteatteri Pakkorako. 
  • 18.30-19.00 Improvisaatioteatteri Pakkoraon Esitys

LA 6.7. MUSIIKKIPÄIVÄ

  • klo 13-13.45 Kitaristi Heikki Ruokankaan musiikki-improtyöpaja nuorille ja aikuisille
  • klo 14.15-15.00 Kitaristi Heikki Ruokankaan soolokonsertti 
  • klo 15.15-16.00 Impro-orkesterin konsertti

SU 7.7. MUSIIKIN JA TANSSI PÄIVÄ

  • klo 13.00-13.30 ja klo 13:45-14:15 Ohjatun impron musiikkityöpaja. Tomi Pekkola.
  • 14.30-15.00 Vapaan tyylin musiikki-improtyöpaja. Tomi Pekkola. 
  • klo 15.30-16.15 Tanssi-improtyöpaja. Heli Kärki.
  • klo 16.45-17.10 Tanssija Heli Kärjen soolotanssiesitys

Ohjelma on osa Haminan kaupungin museoiden ja kulttuuripalvelujen yhteistyössä tuottamaa KUKKEA KESÄ KYLÄMUSEOLLA -kesäkokonaisuutta, ja sitä osa-rahoitetaan Taiteen edistämiskeskussen tukemalla Väen voima -kulttuurihankkeella.

Vehkalahden Kylämuseon tiloja tarjotaan myös pitkin vuotta residenssitiloiksi taidetapahtumaasi vastaan. Ehkäpä esittävä taiteesi löytää toteutumispaikan juuri Kylämuseolta?

Lisätietoa & tiedustele vuode 2025 mahdollisia residenssejä:

hhttps://www.hamina.fi/hyvinvointi-vapaa-aika/museot/vehkalahden-kylamuseo/kylamuseon-tilaresidenssi/