Kylämuseon tilaresidenssi

Kylämuseon vuokratila, vanha sali

Haku Kylämuseon tilaresidenssiin on auki 8.-31.1.2024!

Vehkalahden kylämuseo sijaitsee vuonna 1871 kansakouluksi rakennetussa hirsitalossa, maaseutumaisessa ympäristössä, mutta kuitenkin taajamassa. Museon rauhallinen ja viehättävä pihapiiri sekä tunnelmalliset, vanhaa kunnioittaen remontoidut tilat toimivat mielekkäänä paikkana työskennellä. Museon käytettävyyttä silmällä pitäen museoon toteutettiin huone, joka toimii sekä osana museonäyttelyä, vuokratilana että residenssitaiteilijan työhuoneena. Vuonna 2024 pilotoitavassa residenssissä yhdistyy museotilan monipuolinen käyttö ja taiteen teon jalkauttaminen Haminaan – ja erittäinkin Haminan kyliin.

Tilat soveltuvat monipuolisesti mm. akustisen musiikin harjoittamiseen, lauluun ja kuorotoimintaan, kirjalliseen työskentelyyn sekä tietyin rajoituksin myös tanssi- ja teatteritaiteen harjoittamiseen sekä esitystoimintaan. Kuvataiteen osalta Kylämuseon historiallinen ympäristö antaa myös ainutlaatuiset ympäristö- ja maataiteen edellytykset. Lisäksi museon yhteydessä oleva sepänpaja voi olla hyödynnettävissä verstastilana.

Haemme taiteilijaa ajalle 1.4.-31.5.2024 sekä 1.10.-29.11.2024. Työskentelyjaksot museolla ovat kahden tai kolmen viikon mittaisia. Hakuaika on 8.1.-31.1.2024. Valinnat suorittaa Haminan kaupungin kulttuuripalveluiden ja museoiden yhteinen raati. Ilmoitamme valinnoista hakijoille helmikuun loppuun mennessä. Haku toteutetaan sähköisellä lomakkeella, joka löytyy hakusivun yläosasta heti otsikoiden alta.

Residenssiin valitulle taiteilijalle työhuoneen käyttö on maksutonta. Työhuone on käytettävissä klo 7-22. Taiteilija sitoutuu esittelemään työtään ennalta sovitusti mahdollisille koululais- ja yleisöryhmille sekä järjestämään museon aukioloaikojen puitteissa (kesäkausi ke-su tai talvikauden avoinnaoloviikonloput) näyttelyn, konsertin tai osallistavaa sisältöä. Majoittumismahdollisuutta Kylämuseolla ei ole.

Museo sijaitsee Husulassa, 5 kilometrin etäisyydellä Haminan keskustasta. Tilan koko on n. 40 m². Varusteisiin kuuluu piano, suuri pöytä ja tuoleja. Erillisessä keittiössä työtilan vieressä on ruokapöytä, jääkaappi-pakastin, mikroaaltouuni, hella ja kahvin- sekä vedenkeitin. Keittiöön ei tule juoksevaa vettä. Museon henkilökunta vastaa käsienpesu- ja tiskivedestä, mutta tarvittavan juomaveden tuo tilankäyttäjä itse mukanaan. Keittiö on yhteiskäytössä museon henkilökunnan kanssa. Museon remontti on vielä käynnissä, joten tilaan saattaa kuulua melua.

Lisätiedot ja muut tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen museot@hamina.fi.