Hamina-lapaset -suunnittelukilpailu

Piirroskuvassa lankoja, neulontapuikkoja ja teksti Hamina neulontakilpailu.

Miltä Hamina näyttäisi lapasiin sommiteltuna? Nyt pääset toteuttamaan oman visiosi neulontapuikkojen avulla ja jakamaan sen muiden kanssa osallistumalla Hamina-aiheisten lapasten suunnittelukilpailuun. Kilpailuaika on 16.12.2023-1.9.2024.

Työn toteutus on vapaa, kunhan lopputuloksena on Hamina-aiheiset lapaset sekä kaava, jolla muutkin innokkaat pääsevät toteuttamaan sinun suunnittelemasi käsityön. Mallia voidaan hyödyntää tulevaisuudessa myös erilaisten kurssien muodossa ja kuka tietää, ehkä myös koululaisten käsissä alkaa suunnittelemasi malli vilkkumaan.

Säännöt ovat seuraavat:

  • Laita puikot heilumaan ja toteuta Hamina-lapaset.
  • Mallin tulee olla täysin sinun omasi.
  • Toimita valokuva ja ohjeistus työhön sekä yhteystietosi 1.9.2024 mennessä tällä lomakkeella (edellyttää Google-kirjautumista) tai paperitse asiointipalvelu Rinkeliin.  
  • Voit myös antaa työllesi nimen tai kertoa meille tarinan työsi taustalla.
  • Voittajan työstä julkaistaan maksuttomat ohjeet, joita kuka tahansa voi neuloessaan hyödyntää. 

Kuka valitsee voittajan?

Töiden valitsemisen äänestykseen hoitaa raati, johon kuuluvat Terhi Penttilä, Titta Erkkilä, Riikka Koskimies, Ulla-Maija Metsänen, Heidi Porkka ja Eija Lindberg.

Lopullisen valinnan tekevät tietysti haminalaiset. Äänestysaika tulee olemaan 16.9.-30.9.2024 ja äänestämään pääset sähköisesti tai Haminan kirjastoissa.

Voittaja julkistetaan Haminan Syysmarkkinoilla (10.-11.10.2024).

Palkinto:

Voittaja valikoituu yleisöäänestyksellä. Palkinto on 200 € lahjakortti voittajan valitsemaan haminalaiseen liikeeseen. Lisäksi Haminan kaupunki varaa mahdollisuuden kunniamaininnan antamiselle. Voittajan palkitseminen järjestetään Raatihuoneella ajankohtaan sopivan valtuuston kokouksen yhteydessä. 

Neulotaan yhdessä Hamina -lapaset kilpailun voittajatyö

Haminan kansalaisopisto järjestää 9.–23.11.2024 Neulotaan Hamina-lapaset -kurssin. Kurssilla käydään yhdessä läpi ohjeen ja tekniikkaan tarvittavat silmukat. Kerrataan vanhaa ja mahdollisesti opetellaan myös uutta. Kurssi sopii myös aloitteleville neulojille.
Lisätiedot
Ennen kurssin alkua lähetetään sähköpostilla tietoa lapasiin tarvittavista langoista ja puikoista.

Neulotaan Hamina-lapaset, 9.–23.11.2024. Ilmoittautuminen verkkokaupassa https://uusi.opistopalvelut.fi/hamina/fi/ (kurssin tiedot tulee kesäkuun aikana verkkokauppaan) tai opiston tomistoon 040 199 1234. Ilmoittautuminen alkaa 12.8. klo 17.