Uimavesien mikrobiologinen laatu kesäkuussa 2024 Haminan, Virolahden ja Miehikkälän uimarannoilla

Uimavesien mikrobiologinen laatu oli 4.6. – 11.6.2024 yleisiltä uimarannoilta otetuissa näytteissä hyvä. Uimarannoilla ei havaittu sinilevää tai muuta poikkeavaa.

Näytteet otettiin seuraavilta rannoilta

Hamina:      

Pitkäthiekat, Rampsinkari, Mustaniemi, Vähäjärvi, Merkjärvi, Salmenvirta, Neuvoton

Virolahti:     

Pyyhinlampi, Valkjärvi

Miehikkälä:

Halmaanjärvi, Myllylampi

Uimarantojen uimaveden mikrobiologisen laadun arvioinnissa käytetään uimaveden Escherichia colin ja suolistoperäisten enterokokkien määritystä. Rannikkovesissä Escherichia coli- bakteerien määrän on oltava alle 500 pmy/100 ml ja suolistoperäisten enterokokkien määrä alle 200 pmy/100 ml. Sisämaan vesissä Escherichia coli -bakteerien määrän on oltava alle 1000 pmy/100 ml ja suolistoperäisten enterokokkien määrän alle 400 pmy/100 ml.

Uimaveden laatua arvioidaan näytteenoton yhteydessä aistinvaraisesti, esiintykö syanobakteereita (sinileviä), onko vedessä jätteitä, kuten öljymäisiä ja tervamaisia aineita sekä onko kelluvaa materiaalia (esimerkiksi muovi, kumi, lasi- ja muovipulloja).

Pitkienhiekkojen ja Rampsinkarin uimarannoilta uimavesinäytteet otetaan viisi kertaa uimakauden (15.6.-31.8.) aikana, ensimmäinen näyte otetaan noin viikko ennen uimakauden alkua ja seuraavat näytteet tasaisesti noin kolmen viikon välein. Muilta yleisiltä uimarannoilta vesinäyte otetaan uimakauden aikana kerran kuussa. Lisäksi otetaan uusintanäytteitä tarvittaessa, mikäli uimarantavesille asetetut laatuvaatimukset eivät täyty.

Tarkemmat tulokset uimaveden laatutiedot -sivulla.

Lisätietoja

terveystarkastaja p. 05 749 2551; terveystarkastaja@hamina.fi