TIERin sähköpotkulaudat rantautuvat myös Haminaan

TIERin vuokrattavat sähköpotkulaudat ilmestyvät myös Haminan katukuvaan. Ensimmäiset sähköpotkulaudat saapuvat kaupunkiin toukokuun aikana.

Potkulautojen määrää lisätään tarvittaessa kesän aikana kysynnän mukaan. Palvelu toimii täysin mobiiliapplikaation välityksellä, josta voit paikantaa lähimmät sähköpotkulaudat sekä vuokrata sen omaan käyttöön. Vuokrauksen mahdollistava mobiiliapplikaatio on ladattavissa oman puhelimen sovelluskaupasta. Sähköpotkulaudan saat käyttöön puhelimella lukemalla laudassa olevan QR-koodin. Aktivointi maksu on 1€ ja käytöstä maksetaan 25 snt/minuutti

Ajon jälkeen sähköpotkulauta tulee parkkeerata toiminta-alueen sisälle. Alueen voi tarkistaa sovelluksesta. Kaupungin toive on, että potkulaudat parkkeerataan samoihin paikkoihin kuin polkupyörätkin. Sähköpotkulautoja koskevat samat liikennesäännöt kuin polkupyöräilijöitä eli kävelyteillä ajaminen ei ole sallittu.

Sujuvan kaupunkiliikenteen mahdollistamiseksi ja eri alueiden rauhoittamiseksi sähköpotkulautojen pysäköintikieltoalueiksi on määritelty terveysaseman pelastustie, hautausmaat, Raatihuoneenkatu ja koulujen sekä kirkkojen pihat. Lisäksi kieltoalueita ovat reserviupseerikoulun piha-alue ja kasarmialueiden porttien edustat.

Haminan kaupunki ei ole palvelussa mukana vaan palvelu on täysin markkinaehtoinen. Palautetta potkulaudoista voi antaa suoraan TIERille, joka vastaa potkulaudoista ja niiden toiminnasta Haminassa.

TIER-sähköpotkulautatoiminnan asiakaspalvelun tavoittaa sovelluksen Chat-palvelussa tai sähköpostilla support@tier.app.

Sähköpotkulautojen toiminta-alue Haminassa.