Suomen Nato-jäsenyys näkyy Haminassa heinä-elokuussa 2024

Suomesta tuli Naton jäsen 4.4.2023, kun Naton kaikki jäsenmaat ratifioivat Suomen liittymispöytäkirjan ja Suomi kansallisesti hyväksyi jäsenyyden. Suomen Nato-jäsenyys näkyy ja kuuluu Haminassa heinä-elokuussa 2024.

Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaalin yhteydessä perjantaina 2.8.2024 klo 16-18 Haminassa RUK:n Maneesissa järjestetään NATO-paneeli. Paneelin tavoitteena on tarjota yleisölle kiinnostavalla tavalla tietoa Natosta ja Suomesta painottuen Suomen nähtävissä olevaan tulevaisuuteen Nato-maana.

Paneelin alustaa Suurlähettiläs Klaus Korhonen ulkoministeriöstä ja paneelissa keskustelevat ministerin sotilasneuvonantaja, ev Markku Viitasaari puolustusministeriöstä, strategiapäällikkö, kenrm Sami Nurmi puolustusvoimista ja vanhempi tutkija Iro Särkkä ulkopoliittisesta instituutista. Keskustelua moderoi turvallisuustutkija, prkenr (evp) Juha Pyykönen. Keskustelun teemat ovat muun muassa Naton huippukokouksen tulokset ja vaikutukset, Naton tulevaisuus Venäjää ja terrorismia vastaan sekä Suomen rooli Natossa 5–10 vuoden kuluessa. Hamina Tattoo -viikkoon liittyen seminaarin alkutahdit paneeliin tuo Lapin Sotilassoittokunta. 

Nato näkyy myös heinäkuun alusta syksyyn asti Haminan kaupunkikuvassa, kun 100-metrisessä salossaan hulmuavan Suomen suurlipun rinnalla Suomen lipun aukiolla liehuvat kaikkien Naton 32 jäsenvaltion liput.

Lisätietoja Nato-paneelista antaa:
Vesa Kangasmäki
toiminnanjohtaja, perinnekeskus Wanha Veteraani
p. 040 158 8115, vesakangasmaki@gmail.com