Osallistuva budjetointi 2023 toteutuneet ideat

Kannusjärven koulun pihan lähiliikuntapaikka ja ulkokuntosali on valmistunut.

Vilniemeen on valmistunut monitoimikenttä ja vapaa liikunta-alue entisen koulun vastapäiseen metsään.

Ahtaajanpuisto on kaunistunut istutuksilla ja Ahtaajapatsas on valaistu. Penkkejä on lisätty ja Yrjösenpohjaa toivotaan käytettäväksi ulkoilureittinä Oolanninpuiston jatkona.

Summan Kylä- ja kulttuurikeskuksen (Vanhan Summan koulu) sisätiloja on maalattu viihtyisämmäksi ja valokuvateoksia on hankittu. Pihaa kaunistettiin kukkaistutuksilla.
Kuntosali on ilmainen ja kuntosalissa on HUR:n ilmanpainelaitteet, juoksu/kävelymatto, NuStep-istuttava crosstrainer ja vapaita painoja. Kuntosali on avoinna joulun aikaan ma 18.12. klo 9-14, ke 20.12. klo 9-14, ke 27.12. klo 9-14, pe 29.12. klo 9-14 ja ke 3.1. eteenpäin auki normaalisti ma + pe klo 9-14 ja ke klo 9-10.30 ja klo 12-14.

Uuden Summan hiekkakuopalla on uusittu ulkokuntolaitteet. Nyt on monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen koko perheelle, kun on kuntolaitteiden lisäksi kuntoportaat, frisbeegolfrata ja MOBO-suunnistusrata.

Metsäkylään on rakennettu kuntoportaat kyläläisten ja kaupungin yhteistyöllä. Portaiden rakentaminen jatkuu ensi keväänä.ja niiden rakentamista jatketaan

Haminan ja Ruissalon liikuntahalleille on hankittu kevyempiä levytankoja, joilla kaikki pääsevät treenaamaan. Haminan liikuntahallille on valmistunut myös toinen kyykkäyspaikka peileineen.

Tarmola – Teirikallion kävelyreitin jatkoksi on valmistunut noin kolmen kilometrin pituinen Kalliopolku, joka erkanee Teirikallion laavulta ja yhtyy Tunnelipolkuun.
Reitin varrella on Kalliopolun laavu. Laavu sijaitsee kympin hiihtolenkin keskellä kalliolla.

Pyhällön koulun pihapiiriin on noussut laavu, johon pienimmätkin päiväkotilaiset jaksavat retkeillä. Laavu on kaikkien käytössä vaikkapa makkaranpaistoon.

Portimon polut ovat laajentuneet ja Riuhtan polut yhdistää Ruissalon ja Husulan reitit toisiinsa. Parkkipaikka poluille löytyy Tikkamäesta ja Ruissalosta https://www.outdooractive.fi/fi/route/retkeily/suomi/portimon-polut-riuhtan-reitti/802775238/

Myllykylän Horessootin luontopolun alkuun asennettiin puomi estämään autoilun Energia-laavulle asti.

Husulan koululla on aloitettu ikäihmisten ruokailu torstaisin. Kohtaamispaikka koulun puolella aukeaa klo 10.30 ja ruokailu 6€ hintaan klo 12. Voit tulla silloin kun se sinun ohjelmaasi sopii!
Ruokalarakennuksen puolelle on tulossa kuntopyörä ja crosstrainer.

Husulan liikuntasaliin hankittiin uusi lentopalloverkko. Lentopalloa “ikäihmisten tasoisille” pelataan Husulan salissa tiistaisin ja torstaisin klo 15.30-17. Lentopallo jatkuu taas 9.1.2024 ja on kaikille avoin ryhmä.
Kevätkauden hinta on 21€ ja sillä hinnalla voit käydä koko kevään kahdesti viikossa pelaamassa.

Neuvottomaan hankittiin uusi latuhöylä, jotta ladunteko on helpompaa ja hiihtäjillä olisi paremmat puitteet.
Neuvottoman kuntoradan osoite on Puhakantie 25.

Jäähallille hankittiin uudet äänentoistolaitteet.

Suomen Lipun aukiolle hankittiin pingispöytä ja lapsille kaivuri. Työt on vielä kesken, ja jatkuvat keväällä.

Ja monta ideaa on vielä työstön alla.