Roska-astioiden renkaat.

Kymenlaakson Jäte tiedottaa: Kuljetusalan lakko aiheuttaa viiveitä jäteastioiden tyhjennyksiin

Torstaille ja perjantaille suunniteltu työnseisaus vaikuttaa Kouvolan ja Iitin biojätekuljetuksiin sekä Kotkan, Pyhtään, Haminan, Virolahden ja Miehikkälän bio-, loppu- ja pakkausjätekuljetuksiin.

Osa jäteastioiden tyhjennyksistä viivästyy tällä viikolla, koska Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) on ilmoittanut osallistuvansa ammattiliittojen järjestämään poliittiseen lakkoon 1.–2. helmikuuta. Työnseisauksen piirissä on myös yhden Kymenlaakson Jätteen kuljetusurakoitsijan työntekijöitä.

Lakon vaikutukset jätteenkuljetuksiin ovat erilaisia toimialueen eri kunnissa. Kouvolassa ja Iitissä lakon ennakoidaan vaikuttavan biojäteastioiden tyhjennyksiin. Kotkassa, Pyhtäällä, Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä muutoksia voi tulla loppu-, bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennyksiin.

Lakon vaikutuksia on vaikea ennakoida tarkasti, koska vasta lakon alettua nähdään, kuinka moni kuljettaja jää saapumatta työvuoroon, toteaa Kymenlaakson Jätteen kuljetuspalvelupäällikkö Mervi Haukkala ja lisää:
Tämänhetkinen arviomme on, että tämän viikon kuljetuksista saadaan hoidettua noin 85 % ja lakosta aiheutuneet viiveet saadaan kurottua kiinni ensi viikon loppuun mennessä.

Tyhjennyspäivä voi muuttua tällä ja ensi viikolla

Lakon vuoksi jäteastioiden tyhjennyspäivät voivat poiketa totutusta tällä ja ensi viikolla.

Kymenlaakson Jäte on järjestellyt jätteenkuljetuksia uudelleen yhteistyössä kuljetusurakoitsijan kanssa vähentääkseen lakon vaikutuksia jätehuoltoon.

– Etelä-Kymenlaaksossa priorisoimme bio- ja loppujätteenkuljetuksia, jonka vuoksi etenkin pakkausjäteastioiden tyhjennyksissä voi olla enemmän viiveitä tällä ja ensi viikolla. Kouvolan ja Iitin biokuljetuksiin on tulossa ensi viikolle lisätyövoimaa, jotta viivästykset saadaan kiinni.

Toimintaohjeet asukkaille

1. Pidä jäteastia esillä, sillä tyhjennyspäivä voi poiketa totutusta tällä ja ensi viikolla.

2. Huolehdi lumitöistä, hiekoituksesta ja että jäteastia ei jäädy maahan, eivätkä kansi tai jätteet kiinni astiaan.

3. Lajittele, pakkaa ja litistä jätteet tavallistakin huolellisemmin. Jos astia on täynnä, säilytä jätteitä mahdollisuuksien mukaan väliaikaisesti kotonasi tai varastossasi.

4. Seuraa tiedotusta mahdollisten lisäohjeiden varalta osoitteessa www.kymenlaaksonjate.fi.