Biojätekulhot, joissa banaaninkuoria ja muuta ruokajätettä.

Kymenlaakson Jäte tiedottaa: Kompostointi- ja biojäteneuvontaa Haminassa

Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee koskemaan 1-2 asunnon kiinteistöjä 1. toukokuuta alkaen Kouvolan, Kotkan ja Haminan suurimmissa taajamissa. Näillä alueilla pientaloasukkaiden tulee valita joko omatoiminen kompostointi tai Kymenlaakson Jätteen järjestämään biojätteen kuljetukseen liittyminen. Noin 50% haminalaisista talouksista on valintansa tehnyt ja noin puolelta vielä valintaa ja ilmoituksia odotetaan. Kotkalaisista noin 75% ja kouvolalaisista noin 71% on jo ilmoittanut valintansa.

Jos kotitalous valitsee omatoimisen kompostoinnin, se tulee aloittaa viimeistään 1.5. Kompostoinnista on myös ilmoitettava kirjallisesti Kymen jätelautakunnan lomakkeella. Mikäli kotitalous jo kompostoi ja on tehnyt kompostointi-ilmoituksen ennen toukokuuta 2022, on ilmoitus tehtävä uudelleen, koska nykyisin kompostoinnista kysytään aiempaa tarkemmat tiedot.

Jos kotitalous on valitsemassa biojätekuljetukseen liittymisen, on asiasta ilmoittamisella jo aika hoppu. Määräpäivät kuljetukseen ilmoittautumiselle on jo menneet. Kuljetukseen ilmoittautumisia otetaan kuitenkin jatkuvasti vastaan.

Ne asukkaat, jotka ovat päättäneet aloittaa kompostoinnin, mutta kaipaavat aiheesta lisää tietoa, voivat tulla kirjastolle kuulemaan vinkit ja neuvot Näin aloitan kompostoinnin -tilaisuuksiin. Kotkan tilaisuuteen järjestetään myös verkko-osallistumismahdollisuus, linkki tilaisuuteen julkaistaan Kymenlaakson Jätteen verkkosivuilla.

Näin aloitan kompostoinnin -yleisötilaisuudet:
to 4.4. Haminan pääkirjasto, Kasper-Sali klo 17 – 18.30
Neuvonta on myös tavattavissa kuntien kirjastoissa vastaamassa biojätekeräykseen ja muihin jäteaiheisiin liittyviin kysymyksiin.

Biojäteneuvonta paikalla:
to 18.4. Haminan pääkirjastolla klo 15 – 18
Lisää ajankohtaista tietoa pientalojen biokeräysvelvoitteesta löytyy osoitteesta www.kymenlaaksonjate.fi/bio. Sivuilla olevasta sähköisestä kartasta voi tarkistaa koskeeko velvoite omaa kiinteistöä ja sivuilta löytyvät myös kaikki tarvittavat kuntakohtaiset ohjeet.

Lisätiedot:
Anne Sironen, kiertotalousasiantuntija, Kymenlaakson Jäte Oy, p. 040 596 6465
Laura Sartamo, neuvonta-asiantuntija, Kymenlaakson Jäte Oy, p. 044 788 7940