KymenHVA TIEDOTTAA 10.1.2024: Kymenlaakson keskussairaalan osastohoidon yksiköt muuttavat uuteen F-sairaalaosaan 15.1.–17.2024

Kymenlaakson keskussairaalan Akuuttiyksikkö sekä erikoissairaanhoidon osastot siirtyvät syksyllä 2023 valmistuneeseen F-sairaalaosaan vaiheittain aikavälillä 15.1.2024 –17.2024. Ensimmäisinä toiminnan uusissa tiloissa aloittavat operatiiviset osastot 3 ja 5 maanantaina 15.1.2024. Seuraavaksi tiistaina 16.1.2024 F-osaan siirtyvät medisiiniset osastot K1 ja 7A. Viimeisenä muuttavat medisiininen osasto 7B ja päivystyspotilaita hoitava Akuuttiyksikkö keskiviikkona 17.1.2024.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että sairaalassa osastohoidossa olevien potilaiden hoito ei tule katkeamaan muutonkaan vuoksi.

–      Muuttoon liittyvää valmistelua, kouluttamista ja riskeihin varautumista on tehty pitkään, jotta potilaat saadaan kuljetettua turvallisesti uusiin hoitotiloihin. Kokemukset Ratamokeskuksen ja keskussairaalan G-osan käyttöönotoista ovat vielä tuoreessa muistissa, mikä on myös helpottanut tämänkertaista muuttourakkaa, Mäntymaa sanoo.

–      Osa potilaista pääsee kulkemaan uuteen potilashuoneeseensa F-osaan omin jaloin, ja loput kuljetetaan avustetusti vuoteessa tai pyörätuolilla.

Marras-joulukuun aikana uusiin tiloihin F-osaan muutti sairaalan tukitoimintoja, joita ovat muun muassa logistiikkakeskus, laboratoriot, sairaala-apteekki, hoitolaitekeskus ja postitus. Laboratorioiden muutosta huolimatta keskussairaalan näytteenotto ei muuta vaan palvelee potilaita entisellä paikallaan sairaalan 1. kerroksessa.

Osastohoidon yksiköistä naistentautien ja synnytysten osasto 8 ja lastentautien osasto eivät muuta vaan pysyvät entisillä paikoillaan sairaalassa.

Osastot saavat uudet nimet, F-osaan kuljetaan eteläpäädyn pääovesta

Uusiin tiloihin siirryttäessä erikoissairaanhoidon osastojen nimet muuttuvat. Sairaalan K1- ja 7A-osastot yhdistyvät ja kulkevat F-osassa nimellä Medisiininen osasto 2. Osastosta 7B tulee Medisiininen osasto P. Myös osastot 3 ja 5 yhdistyvät ja muodostavat jatkossa Operatiivisen osaston 1. Päivystyspotilaita hoitava Akuuttiyksikkö tunnettiin aiemmin nimellä Päivystysosasto.

Erikoissairaanhoidon osastot on nimetty sekä toiminnan luonteen että sijainnin perusteella. Esimerkiksi Operatiivisella osastolla 1 hoidetaan pääsääntöisesti potilaita operatiivisilta erikoisaloilta kuten ortopedialta ja se sijaitsee rakennuksen 1. kerroksessa.

Uuteen F-osaan kuljetaan keskussairaalan eteläpäädyssä sijaitsevasta pääsisäänkäynnistä. Sairaalan perusparannustöiden vuoksi kulkureitit sairaalaosaan voivat muuttua.

Lisätietoja:

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri
p. 020 633 2003marja-liisa.mantymaa@kymenhva.fi

Kuva: Kymenlaakson hyvinvointialue