Ylämaankarjan lehmiä.

Kehittäjäporukka Tunne toimintaympäristösi-matkalla Haminassa 

Haminan kaupungilla toimii sisäisen kehittäjän verkosto, joka lisää toimialarajat ylittävää yhteistyötä ja henkilöstön osaamista kehittämistyöhön. Noin 15 hengen koulutus liiketoiminnan tutkinnon puitteissa on tullut päätökseen ja viimeisenä palasena toimi retkipäivä teemalla Tunne toimintaympäristösi. Matkaan mukaan pääsivät myös nuorisopalveluiden innovatiiviset tyypit.

Bussi starttasi aurinkoisena torstaiaamuna matkaan ja heti alkumetreillä bussin täytti iloinen puheensorina. Ensimmäisenä tutustumiskohteena oli Aholafarm, jossa päästiin nauttimaan lähiruoasta valmistettua aamiaista. Aholafarmin Tuula Ahola kertoi yrityksen tarjoamista palveluista, lähiruoka-projekteista ja innovaatiotyöstä, jota yrityksen kehittämisen eteen on tehty.

Kitulan kylästä seurueen matka jatkui kohti Onkamaalla sijaitsevaa Pohjolan Tilaa. Pohjolan Tilalla vierailijoita ottivat vastaan tilan isäntäpariskunta Pasi Piispanen ja Sini Ylämäki. Vierailun aikana päästiin rapsuttelemaan tilalla asustavaa ylämaankarjaa ja risteytyssikoja. Vierailijat kuulivat myös tilan historiasta sekä luomuviljelyn saloista.

Takaladon Liha toimi retkiporukan lounaspaikkana. Lounaan ohella kuultiin perheyrityksen historiasta ja saatiin hyviä esimerkkejä innovoinnista haastavina aikoina. Viimeisenä retkikohteena toimi Neuvottomassa sijaitseva Koirametsä Reviiri. Monelle paikka oli uusi tuttavuus ja paikalla päästiin kiertämään koirametsän pelto-, metsä- ja harjoitusalueilla. Päivä päättyi maaseutupäällikkö Tuula Ahosen lukemaan runoon. Taskuun päivästä jäi monia kehittämisideoita ja innovatiivisia verkostoja.

Ihmisiä ladon ja pellon edustalla.

Aholafarm

Risteytyssika ja sen rapsuttajia.

Pohjolan Tila

Pohjolan Tila

Koirametsään tutustujia.

Koirametsä Reviiri

Takaladon Liha