Nuorisotyöntekijät Jimi ja Markus liikkuvan nuorisotyön asuntoautossa.

Hyppää Wauton kyytiin ja tule mukaan vaikuttavaan nuorisotyöhön

Haminassa toimii liikkuva, kohtaavan nuorisotyön yksikkö Walkers. Walkerseilla on käytössä matkailuwauto Menninkäinen, jonka kyydissä kurvaa neljänä iltana viikossa nuorisotyöntekijä yhdessä vapaaehtoisena toimivan aikuisen kanssa. Walkersit etsivät nyt uusia vapaaehtoisia mukaan työhön, johon osallistujalla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa nuoriin.

Walkers-vapaaehtoisen eli waparin tärkein tehtävä on olla nuorille läsnä. Vapaaehtoiseksi haetaan aikuisia, jotka osallistuvat toimintaan oman elämäntilanteensa mukaan. Toiminta on omaehtoista ja siihen voi osallistua säännöllisesti viikoittain tai hypätä mukaan itselle sopivana ajankohtana. Siviiliammatilla ei ole merkitystä vaan jokainen tuo mukanaan omaa osaamistaan, omaa tapaansa olla aikuinen. Vapaaehtoisille järjestetään yhteinen koulutus, jossa työtä käydään läpi. Täysi-ikäinen vapaaehtoisen tulee olla ja mukaan lähtemällä saa maailmanluokan yhteisön, koska työtä tehdään aina työpari- tai työryhmätoimintana.

Jos olet kiinnostunut ja haluat ryhtyä wapariksi, ota yhteyttä Walkers-vastaavaan Markus Lemmetyiseen puh. 040 199 1746 tai markus.lemmetyinen@hamina.fi.

Wapari-Marjut on yksi tämän hetken wapareista ja hänen kokemuksiaan voit lukea osoitteessa https://walkers.fi/wapareita/wapari-marjut/