Mainoskuva nuorten teatteriesityksestä.

HERstory – tervetuloa kurkistamaan sankarimyyttien taakse

Kenelle sinä pystyttäisit sankaripatsaan?

Mitä yhteistä on Afroditella, Maria Antoinettella, Viikinki-kuningatar Åsalla ja Hatsune Mikulla? No ainakin jokainen heistä on päätynyt jotain kautta Kleopatran vuosituhannen parhaisiin bileisiin. 

Haminan kansalaisopiston teatteritaiteen perusopetuksen 12–14 -vuotiaiden ryhmä valmistaa lukuvuoden päätteeksi yleisölle railakkaan päällekirjoituksen muutamien maailman historiasta käsin poimittujen, todellisten ja keksittyjen, (sankarillisten) hahmojen tarinoista. Nuorten pienryhmän prinsessakoirat WUHWUH-SLAY (ryhmän itse keksimä nimi) ideoiman ja käsikirjoittaman näytelmän HERstory nimen kirjoitusasussa history-sanaa ja on muutettu siten, että hi-tavu on yliviivattu ja korvattu tavulla HER. Esityksessä mm. nais-sankaruus on viety niin sanotusti nextille levelille. Esitys kutsuu kysymään, mistä sankaruus oikeastaan syntyy, ja miten historiaa kirjoitetaan. Kenelle sinä valaisit patsaan sankaruuden merkiksi, ja etenkin mistä syystä? Esitys ehdottaa vapautunutta mielikuvittelua riemukkaaksi vastapainoksi nykyhetken epävarmuuksien herättämälle ahdistukselle – hauskuudelle, ilolle ja leikille pitäisi olla tilaa kaikkina aikoina.  

HERstory-esitykset Summan kylä- ja kulttuurikeskuksen Teatteri Nurkassa la 20.4. klo 15.15 ja to 25.4. klo 19.15. Esityksen kesto on n. 40 minuuttia.

Lippuhinnat: 
aikuiset 10 €, ale-ryhmät 5 € (lapset, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset), alle 10 v. maksutta.
Liput saa ovimyynnistä 15 min ennen esityksen alkua. Maksuvälineeksi käy käteinen tai E-passi. Lippuvaraukset tekstarilla: p. 040 722 3687. 

Ryhmästä:
Työryhmään prinsessakoirat WUHWUH-SLAY kuuluu 5 nuorta. Ryhmää ohjaa teatteriopettaja ja -taiteilija Henni Kiri.
Ryhmän tämän lukuvuoden kärkenä on ollut ilmaisun rohkeuden ja heittäytymisvarmuuden lisääminen mm. improvisaatioharjoitusten sekä ryhmälähtöisesti esitysmateriaalin luomisen kautta. Impron hengessä olemme vieneet ideoiden hyväksymisen hyvin pitkälle. Tästä lähtökohdasta on myös syntynyt kevään esityksemme, jossa on ennakkoluulottomasti ja vähäisellä sensuurin kynällä luonnosteltu näyttämölle yllättäviäkin yhdistelmiä ryhmäläisiä inspiroineista todellisen historiankirjoituksen henkilöistä ja hahmoista fiktion puolella.