Haminan kaupungin verk­ko­si­vus­to uu­dis­tuu

Hamina kaupungin uusi verkkosivusto on julkaistu. Kaupungin palveluiden perussivusto löytyy osoitteesta hamina.fi ja tapahtumasivusto osoitteesta haminafestivaltown.fi, joka kokoaa yhteen mm. kaupungin järjestämiä tapahtumia sekä erilliset sivut tapahtumajärjestäjille ja tapahtumakävijälle.

Uudella sivustolla halutaan palvella kaupunkilaisia ja muita sidosryhmiä entistä paremmin. Uuden verkkopalvelun tavoitteena on ollut  tarjota aiempaa selkeämpi, käytettävämpi ja paremmin saavutettava verkkosivusto. Uudistuksen alkuvaiheessa jo syksyllä 2022 kysyttiin kaupunkilaisilta uudistustoiveita ja ajatuksia nykyisistä sivuista sekä huomioitiin myös aiemmin saatu palaute palvelun kehittämiseksi.

Selkeät ja helppokäyttöiset verkkosivut

Uudistuksessa on haluttu varmistaa, että vierailijat löytävät etsimänsä tiedon mahdollisimman helposti. Sivuston sisällöt on järjestelty navigaatioon selkeiksi kokonaisuuksiksi ja myös kaupungin henkilöstön yhteystiedot löytyvät nyt aiempaa helpommin. Kaiken kaikkiaan sivusto on pidetty mahdollisimman selkeänä ja asiapohjaisena. 

Sivujen kehittäminen jatkuu

Uudet Word Press -pohjaiset sivut toteutettiin yhteistyössä  ohjelmistoyritys Hion Digitalin kanssa. Alusta mahdollistaa sivujen rakenteen ja toimintojen kehittämisen ketterästi myös julkaisun jälkeen. Keväällä 2024 sivustoon tulee myös englanninkielinen osio, ja saadun käyttäjäpalautteen perusteella eri palvelukokonaisuuksia kehitetään edelleen. Sisältöjen täydentäminen ja kehittäminen palautteiden, analytiikan ja muutostarpeiden pohjalta onkin jatkuvaa toimintaa. 

Haminan ta­pah­tu­mille uusi si­vus­to

Samassa yhteydessä kotisivujen kanssa julkaistiin uusi haminafestivaltown.fi-verkkosivusto, joka on osa kaupungin verkkopalvelukokonaisuutta. Tapahtumasivusto kokoaa yhteen mm. kaupungin järjestämiä tapahtumia sekä omat sivunsa tapahtumajärjestäjälle ja tapahtumakävijälle. 

Myös Haminan Vedelle uudet verkkosivut 

Haminan Vesi uudisti myös omat verkkosivunsa kaupungin sivuston uudistamisen yhteydessä. 

Otamme sivujen julkistuksen jälkeen mielellämme vastaan palautetta, kehittämisehdotuksia ja käyttäjäkokemuksia. Palautetta voit lähettää kaupungin palautepalvelun kautta, johon suora linkki löytyy kaupungin uusien verkkosivujen etusivulta.