Haminan elinvoimaverkosto on aloittanut toimintansa 

Haminan kaupungin vetämä yrittäjille suunnattu elinvoimaverkosto on aloittanut toimintansa. Verkoston tavoitteena on kehittää yhteistyötä kaupungin ja yrittäjien ja yrittäjäyhdistysten kanssa kehittämällä erityisesti vuoropuhelua ja viestintää.  Verkosto on avoin kaikille Haminan kaupungin elinvoimaisuuden kehittämisestä kiinnostuneille. Mukaan toimintaan voi liittyä myös yhdistysten jäsenet sekä yksityishenkilöt. 

Verkoston ensimmäisessä tapaamisessa maanantaina 10.6.2024 käytiin läpi verkoston toimintaa, kansallisen yrittäjille suunnatun Kuntabarometri -kyselyn tuloksia Haminan kaupungin osalta sekä tulosten pohjalta tunnistettuja kehittämistarpeita. Lisäksi esiteltiin Haminan kaupungin hankintoja ja miten tulevista hankinnoista ja kilpailutuksesta on yrittäjien mahdollista saada tietoa. 

Tapahtumien järjestäminen yhdistysten ja yrittäjien toimesta 

Elinvoimaverkoston tapaamisessa keskusteltiin myös Haminan tapahtumakaupungin tulevaisuudesta ja miten yrittäjillä sekä kolmannen sektorin toimijoilla on mahdollisuus olla mukana kehittämässä tapahtumakaupunkia. Haminan kaupunginhallituksen  toukokuinen päätös perua perinteinen Valojen yö -tapahtuma syksyltä 2024 tarjoaa mahdollisuuden eri toimijoille olla mukana kehittämässä uusia tapahtumia jo tulevalle syksylle. 

Haminan kaupunki on mukana koordinoimassa ke 25. – to 26.9.2024  kaksipäiväistä Syyssuunnistus – iloa ja valoa Haminassa kulkevia tapahtumapäiviä, jolloin on mahdollista vierailla esimerkiksi Pormestarintalon valotaidepuutarhassa, Haminan kaupungin museoilla, ottaa osaa kaupunkisuunnistukseen ja muiden sidosryhmien järjestämiin tapahtumiin.  Tapahtumapäivinä pääosaan nousevat yrittäjien ja sidosryhmien järjestämät ohjelmat. 

Haminan kaupunki haluaa jatkaa tapahtumakaupungin kehittämistä yhdessä yrittäjien, yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa.  “ Hamina kehittyy tapahtumakaupunkina – jokainen toimija voi kesän aikana miettiä oman toiminnan kautta, miten haluaa osaltansa  kehittää Haminaa tapahtumakaupunkina ja olla mukana tuottamassa sisältöä esimerkiksi syksyn ja joulun ajalle.”,  sanoo Haminan kaupungin elinvoimajohtaja Mia Hämäläinen

Tulevaa Syyssuunnistus -tapahtumakokonaisuutta käsitellään seuraavan kerran verkoston tapaamisessa keskiviikkona 14.8. klo 8-10 Haminan Raatihuoneen Valtuustosalissa.  Mukaan verkoston toimintaan voi liittyä Haminan kaupungin verkkosivuilla. 

Lisätietoja: 

Elinvoimaverkosto Haminan kaupungin verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Elinvoimajohtaja Mia Hämäläinen

mia.hamalainen@hamina.fi 

p. 040-1466916