Hamina ja Siisti Siti ovat tänäkin vuonna mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa 

Ylen Miljoona roskapussia -kampanja jatkaa koko Suomen yhteisiä siivoustalkoita. Viime vuonna kampanjassa kerättiin yli 210 000 pussillista roskaa. Tänä vuonna pottia on tarkoitus kasvattaa miljoonaan roskapussiin ja samalla kisata leikkimielisesti kuntien välillä isoimmasta roskasaaliista. 

Kampanja käynnistyy maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Vuoden 2023 Miljoona roskapussia -kampanjassa kerättiin yhteensä noin viisi miljoona litraa roskaa eli 210 372 roskapussillista. Haminassa kerättiin 1 021 pussillista eli 51 pussillista tuhatta asukasta kohden. Lähialueen kunnissa Kouvolassa kerättiin 28, Kotkassa 49, Miehikkälässä 77 ja Virolahdella 12.

Siivoustalkoisiin on lupautunut mukaan 177 kuntaa ja kaupunkia, Opetushallitus, Suomi liikkeelle -ohjelma sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä.
Kampanjaan voi osallistua keräämällä roskia ja lisäämällä keräämiensä roskapussien määrän oman kaupungin kohdalle Ylen verkkosivuilla yle.fi/miljoonaroskapussia tai Yle-sovelluksessa.

Haminan kaupunki ja kaupungin oma siisteyskampanja Siisti Siti osallistuu tänäkin vuonna kampanjaan järjestämällä talkootapahtumia eri puolilla kaupunkia. Kaupungin hankkimat roskapihdit ja lehtiharavat on myös kampanjaan osallistuvien lainattavissa kaupungin kirjastoista. Asiointipalvelu Rinkelistä voi lainata roskapihtejä ja huomioliivejä lyhytaikaiseen esim. 1 – 2 tunnin käyttöön.

Tiedätkö kaupungin yleisellä alueella sijaitsevan siistimistä kaipaavan talkookohteen? Ilmianna kohde kestävän kehityksen koordinaattori Kirsi Hänniselle puh. 040 865 4080 / kirsi.hanninen@hamina.fi

Lisätietoa kaupungin Siisti Siti – kampanjasta ja pidettävistä talkoista kaupungin verkkosivuilta.

hamina.fi/asuminen-ymparisto/hankkeet-ja-suunnitelmat/siisti-siti/