Ruissalon esikoulu

Ruissalon esikoulu sijaitsee Ruissalon koulukeskuksessa, jossa toimivat myös Vehkalahden yhtenäiskoulu, päiväkoti ja kirjasto, sekä Vehkalahtisali, liikuntahalli ja jäähalli.

Toimintaympäristön moninaisuus mahdollistaa rikkaan sisällön myös esikoulurakennuksen ulkopuolella tapahtuvalle toiminnalle. Koulun yhteydessä olevat liikuntapaikat- ja kentät, sekä liikunta- ja jäähalli mahdollistavat erilaisiin liikuntamuotoihin tutustumisen kaikkina vuodenaikoina. 

Ulkoilemme päivittäin yhtenäiskoulun pihalla, jossa lapset harjoittelevat liikunnallisia taitoja itsenäisesti sekä ohjatusti. Pihalla lapsilla on mahdollisuus toteuttaa monipuolisesti niin omaehtoisia leikkejä, kuin vapaita tai ohjattuja liikunta-, sääntö- ja perinneleikkejäkin. Lähimetsä ja lähiympäristö vaihtelevine maastoineen tarjoavat oivia paikkoja leikkiä, liikkua, retkeillä sekä tutkia luonnon ihmeitä. 

Esikoululaiset liikkuvat päivittäin koulun ympäristössä, joten koulurakennus, opettajat ja eri ikäiset oppilaat tulevat tutuiksi jo esiopetusvuoden aikana. Koulun 5 lk:n oppilaat toimivat esikouluvuoden aikana esikoululaisten koulukummeina.

Meille tärkeitä asioita ovat oppimisen ilo, positiivinen pedagogiikka, avoimuus, hyvä yhteistyö huoltajien kanssa ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Pyrimme toteuttamaan monipuolisesti esiopetuksen laaja-alaisen oppimisen eri osa-alueita mm. viikoittaisten kirjatehtävien, kädentöiden, kuvaamataidon, musiikin, sekä pienryhmätoiminnan kautta. 

Esikouluaika on 9-13 ja täydentävää varhaiskasvatusta järjestetään tarpeen mukaan pääsääntöisesti 6.30-16.30. 

Kuvassa Ruissalon esioppilaiden taidenäyttely Ruissalon kirjastolla, syksy 2023 
Kuvassa Ruissalon esioppilaiden taidenäyttely Ruissalon kirjastolla, syksy 2023