Asuminen Tervasaarella

Merellinen ja lämminhenkinen

Merellisyys kuuluu Haminan historiaan ja on samalla oleellinen osa sen tulevaisuutta. Tervasaaressa nautitaan merinäköalasta, satamapalveluista ja veneilystä.

Purjevene vesillä
Tervasaaren vilkas rantapromenadi

Rantapromenadin kehittäminen tarjoaa mainion mahdollisuuden luoda Haminan seudulle uusi vetonaula Tullimakasiinin ympärille. Satamatoiminnot sekä Spa-hotelli vetävät alueelle matkailijoita. Tapahtumatori, skeittipuisto, putiikit, ravintolat ja uimarannat palvelevat myös asukkaita. Elämyksellinen miljöö ilmentää paikan henkeä hyödyntäen oivaltavaa suunnittelua ja materiaalivalintoja. Tervasaaresta tehdään pohjoismaisen rantarakentamisen ja julkisten ulkotilojen merkkikohde.

Vene Tervasaaren laiturissa
Rauhallista ranta-asumista Tervasaaressa

Venesatamanrannan laiturikokonaisuus on itäisen Tervasaaren asukkaiden julkinen olohuone ja kohtaamispaikka. Rantakorttelit muodostavat näyttävän merijulkisivun alueelle. Rakennusten sijoittelu ja kerroskorkeudet mahdollistavat merinäköalan monille. Oma venepaikka löytyy kävelymatkan päästä.

Hyvinvointi ja elämänmyönteinen yhteisöllisyys

Tervasaaren yhteisöä ja terveyttä tukevat kohtaamiset kaupunkitilassa yhdessä viihtyen kävellen tai pyörällä, yhteiskäyttöpalvelut, puistot ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet.

Perhe rannalla
Ekologiset ja hiilineutraalit tavoitteet (HINKU)

Haminan keskeisenä HINKU-kohteena Tervasaaressa kannustetaan mm. uusiutuvaan energiaan perustuviin ratkaisuihin, puurakentamiseen, sivukiven käyttöön ympäristö- rakentamisessa sekä luonnonmukaiseen hulevesien hallintaan.

Tervasaari_havainnekuva