Haminan Pyörävaellus on käynnissä poljettu tämän kesän osalta. Kiitos osallistujille, pyöräilykausi jatkuu...

Haminan Pyörävaellus laittoi pyörät pyörimään tänäkin kesänä. Rastipisteet oli sijoiteltu pitkin Haminaa, asukkaiden ehdottamiin paikkoihin.

Vihkoissa merkintöjä oli paljon enemmän kuin mitä osallistumiskortteja palautettiin, mutta tärkeintähän ei ole voitto, vaan osallistuminen!
Pyörällä näkee ja kokee paljon enemmän kuin autossa istuessa, ja vielä kun pyöräilyolosuhteita parannetaan, on pyörä entistä mukavampi kulkuväline. Samalla saa raitista ilmaa ja kuntokin kohenee. Pyöräillessä myös turvavälit pysyvät yllä.

Pyörävaellus liittyy Kylät lentoon -toimintamalliin, jossa esitellään luontokohteita Haminan alueella. Aluehallintoviraston osin rahoittaman hankkeen tavoitteena on aktivoida kuntalaisia osallistumaan entistä enemmän hyvinvoinnin lisäämiseen. Kohtaamispaikat ovat iso osa hanketta, kylien olohuoneita – yhdessä kyläläisten kanssa – joissa on avoimet ovet kaikenikäisten kohtaamiselle ja yhteiselle tekemiselle.

Touko-syyskuun aikana 20 pyörävaelluksen rastipisteellä eri puolilla Haminaa kirjattiin yli 3000 suoritusta, mikä noin tuhat enemmän kuin edellisenä kesänä. Osallistumiskortin palauttaneita oli 64, joiden kesken arvottiin palkintoja.
40€ uinteja, kuntosalikäyntejä tai liikuntaryhmäosallistumisia:
Juha Toivanen, Markku Laaksonen, Helene Parviainen, Mirja Jokinen, Reija Turunen, Margit Lahti.
Polkupyörän takavalo:
Jukka Mukala, Keijo Tukia, Seppo Kaikkonen, Marjo Pirkkala, Erja Joukainen, Ilpo Huusari.
Palkinnot ovat lunastettavissa Linnoituksen uimahallin kassalta.
Lisäksi kortin palauttaneet lapset saavat käydä kerran ilmaiseksi uimassa, lista löytyy uimahallin kassalta.

Liikunnallinen syksy ulkoillen jatkuu keskiviikko-aamupäivisin SäpinäSeniorien tapahtumilla parittomilla viikoilla ja luontoretkillä parillisilla viikoilla.
Sunnuntaisin VeVen kuntoliikuntajaoston patikat kiertelevät eri kylillä, kimppakyydit polun päähän lähtevät klo 9.30 Vehkalinnan pihasta.

Ensi kesänä pyörävaellus jatkuu taas uusilla kohteilla, joita kuntalaisten toivotaan ehdottavan liikuntapalveluihin!
Ensi kesänä toivotaan, että päästään järjestämään myös pyöräilytapahtumia sekä vaellus- ja patikointitapahtumia, jolloin tänä kesänä kunnostetut Portimon polkujen reitit sekä maaseutuyrittäjien kohteet tulisivat vieläkin tutummiksi kuntalaisille ja matkailijoille.

Luontohan Haminassa on aivan mahtava – rentoutumisen ja hiljaisuuden paikka, jossa korona-aikanakin on turvallista liikkua!

 

Pyörävaelluskohteiden kävijät 2020

1 Onkamaa

2 Mustaniemi, Pyhältö

3 Kailasensalmi, Turkia 35

4 Heinälammin luontopolku 45

5 Porkan Laavu 28

6 Keisarinkoski 39

7 Oravakorventie 75

8 Läsivuori 54

9 Kannusjärvi, Ruotilantie/Näkintie 81

10 Metsäkylä 103

11 Tikkamäki 359

12 Tompurinmäki 138

13 Ruissalo 314

14 Hillo 424

15 Vilniemi 194

16 Teirikallio 65

17 Haru

18 Haralinmäki 292

19 Kirkkojärvi 283

20 Myllykylä 185

 

Pin It on Pinterest

Share This