Haminan Pyörävaellus käynnistyi 8.5. ja jatkuu syyskuun loppuun asti. Tänä vuonna samoihin laatikoihin kirjataan myös Kävelykipinä-kampanjat kävelyt. Lähdetään siis ulkoilemaan!

Päiväkohtainen rastipiste lauantaina 18.9. klo 12 – 14.30 Haminan urheilukentällä Rauhankadulla koko perheen Kunniakierros-tapahtumassa!

 

Kartan saat ladattua tästä suoraan puhelimeesi. Rastipisteinä toimivat tummanruskeat postilaatikot on sijoitettu kylien luonnonkauniisiin paikkoihin, jolloin tavoitteena on tutustua luontokohteisiin sekä lisätä kaikenikäisten liikkumista ulkoillen. Eli eväät, uikkarit ja seikkailumieltä pyörän kyytiin, ja tervemenoa kesäpäivien viettoon luontoon koko perheen voimin.

Koko kesän ajan avoinna olevien postilaatikoiden lisäksi Pyörävaellukseen tulee teemapäiviä, joista saa myös merkintöjä omaan osallistumiskorttiin. Seuraa siis nettisivuja ja somea, niin tiedät missä tapahtuu!
Voit pyöräillä myös naapurin, Kaakon kaksikon laatikoilla, ja merkitä ne omaan korttiisi 🙂

Pyöräilykampanja kutsuu myös paikallisia yrityksiä mukaan esittelemään omaan tarjontaansa. Eli jos haluat jonain päivänä pyöräileviä (tai muitakin) vieraita tutustumaan yritykseesi, ilmoita päivä / aika ja me lisäämme sen kalenteriin. Samalla voit markkinoida omaa osaamistasi tai tuotantoasi.

Postilaatikoista löydät vihkon lisäksi Osallistumiskortin, jonka palauttamalla osallistut liikunnallisten palkintojen arvontaan. Jos vallitsevan tilanteen vuoksi et halua koskea postilaatikkoon tai vihkoon, tärkeintä on kirjata postilaatikkovierailut omaan osallistumiskorttiisi! Osallistumiskortin 10.10.2021 mennessä palauttaneiden kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja. Lapsille omat palkintonsa!

Muistathan pyöräillessäsi kunnioittaa muita liikkujia ja erityisesti luontoa. Roskat kulkevat kotiinkin, ja pyöräillessäsi kylillä kuljet aina jonkun toisen omistamilla mailla. Pahoittelut maanomistajille jo tässä vaiheessa lisääntyneestä liikenteestä 🙂
Kohteet ovat tavoitettavissa vain pyörällä tai kävellen, joten älä edes yritä moottoriajoneuvoilla rastipisteille! Maantiepyörä ei välttämättä ole paras kulkuväline… mutta sovelletusti silläkin kohteet saavuttaa. Oma kynä on hyvä olla mukana, jos kynä laatikosta on mystisesti kadonnut!

Tänä vuonna Kävelykipinä -kampanja käynnistyy myös Haminassa Maaottelumarssin 80-vuotisen taipaleen kunniaksi. Kirjaa kävelysi samaan vihkoon, kaikki ulkoilijat osallistuvat arvontaan.
Tervasaaren Kanoottivajalta lähtee Kävelykipinän päälenkki, noin 7km mittainen Savilahden kierros, joka on osa Kaupunkirantojen reitistöä.

Somessa pyöräillään myös #kylätlentoon #liikkuvahamina, postaa sinäkin omat reissukuvasi muiden iloksi!

Lataa tästä kartta puhelimeesi!

Avaa GoogleMaps-sovellus. Jos rastipisteet eivät näy kartalla…
… valitse kartan alareunasta ”Merkitty”
… selaa alaspäin ”Kartat”
… valitse ”Haminan Pyörävaellus ja Kävelykipinä 2021”

 

Kohteet

1 Mäntlahti, Museotie 914
2 Tervaskankaan tupa, Leluntie 149
3 Kotkamäki, Merisalmentie / Salmuntie
4 Töytärin pohjapato, Kolsilantie 397
5 Horessootin luontopolku, Myllykyläntie 200
6 Paijärven kivisilta, Kylänmäki 230
7 Lankilan pulkkamäki, Hainuksentie 100
8 Turkian lava, Letkonkankaantie 66
9 Pyhällön frisbeegolfrata, Pyhällöntie 382
10 Hevoskallio = Rysäkoski, Piutulantie 334
11 Kitulan kesäkioski, Kitulantie 55
12 Valkjärven uimaranta, Veiklammentie 234
13 Metsäkylän Summanjoki / Haminan ja Kouvolan rajasilta, Pitkäkoskentie 56
14 Metsäkylän Sahakoski, Sipolankuja 69
15 Markkulan risteys, Merkjärventie 366
16 Teerisuontie 126 / Ratapohja risteys
17 Villa Jaakkola, Pitkäkuja 204
18 Neuvottoman monoliitin, Rantakyläntie 1 (venerannan eteläpuolella)
19 Salmenvirrantie 4-6, venelaiturien parkki (panssariestekivi)
20 Kanoottivaja, Tervasaari (Tervasalmen sillan luona)

Osoitteet ohjeellisia, lataa Googlemaps-kartta puhelimeesi, niin löydät tarkat sijainnit ja tarinat rastipisteiden takaa!

Yhteyshenkilö Kirsi Forsell 040 199 1491 / kirsi.forsell@hamina.fi

 

Pin It on Pinterest

Share This