Kulttuuripalveluiden tehtävänä on edistää ja tukea taide- ja kulttuuritoimintaa sekä järjestää monipuolisia kulttuuritapahtumia ja -palveluja Haminassa yhteistyössä monimuotoisen kumppaniverkoston kanssa.

Haminan kaupungin kulttuuripalvelut tukee ja edistää sekä taiteen ja kulttuurin ammattimaista harjoittamista että erilaisia kulttuurin harrastustoimintoja, joiden on määrä palvella erilaisia kohderyhmiä kunnassa. Myös taide- ja kulttuurikasvatus, kuten perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kulttuuripolku, taiteen perusopetuksen toteuttaminen sekä lisäksi paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen eri tavoin kuuluvat Haminan kulttuuripalvelujen piiriin. Kulttuuripalveluja toteutetaan yhteistyössä monien eri toimijoiden kanssa. Niitä myös kohdennetaan eri ikäisille ja suunnitellaan muutkin erityistarpeet huomioiden. Tavoitteena on kulttuurisen yhdenvertaisuuden toteutuminen kunnassa. Taide ja kulttuuri ovat jokaisen kuntalaisen oikeus.

Haminan kulttuuripalvelujen toimisto sijaitsee Haminan pääkirjaston tiloissa. Elokuvateatteri Kino Hamina on myös osa kulttuuripalveluita. Kulttuuripalvelut työskentelee Hyvinvointivaliokunnan alaisuudessa.

 

Ajankohtaista kulttuurissa:

Lastenkulttuuri: Satuviikko 18.-24.10.2021

Sadut, tarinat ja taide ovat pääosassa Satuviikolla. Valtakunnallista Satupäivää vietetään 18.10. muistuttamaan siitä riemusta, jonka yhdessä koettu, hieno tarina voi synnyttää. Haminan Satuviikko tarjoaa monipuolista ja maksutonta ohjelmasisältöä, johon perheet ylisukupolvisesti sekä varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen ryhmät voivat osallistua. Yhteistyökumppaneiden kanssa kootussa ohjelmassa on satuhetkiä ja seikkailua, teatteria kahdella kielellä, askartelupajaa ja viikon huipentava koko perheen Satumainen Kekri lauantaina 23.10. Vehkalahden kotiseutumuseolla.

Katso koko Satuviikon ohjelma tästä: Haminan Satuviikko ohjelma 2021

Valtakunnallisen Satupäivän verkkosivuilta satupaiva.fi löytyy mainioita ideoita Satuviikon viettoon, kotioloissakin. Lisäksi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on julkaissut verkkosivuston harrastakotona.fi, joka on lapsille ja nuorille suunnattu harrastamisen paikka netissä. Näiltä sivustoilta löytää omatoimista satupuuhaa Satuviikon sunnuntaille, johon ei ole muuta järjestettyä ohjelmaa.

 

Kulttuuripalvelujen yhteystiedot:
Rautatienkatu 8, PL 70
49401 Hamina
kulttuuri(a)hamina.fi
Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)hamina.fi

Henni Kiri, kulttuurituottaja/ tiimivastaava, p. 040 722 3687
Tomi Pekkola, kulttuurituottaja, p. 040 199 1835
Petr Potchinchtchikov (Petja), kulttuurituottaja, p. 050 432 2887

Qvarnström Marja, elokuvatoiminnanohjaaja, p. 040 8611 075
Elokuvateatteri Kino Hamina, Isoympyräkatu 30, Raittiustalo

Galleria Ruutikellari, näyttelynvalvoja (kesä-elokuu) p. 040 1991 836

 

Pin It on Pinterest

Share This