Kulttuuripalveluiden tehtävänä on edistää ja tukea taide- ja kulttuuritoimintaa sekä järjestää monipuolisia kulttuuritapahtumia ja -palveluja Haminassa yhteistyössä monimuotoisen kumppaniverkoston kanssa.

Haminan kaupungin kulttuuripalvelut tukee ja edistää sekä taiteen ja kulttuurin ammattimaista harjoittamista että erilaisia kulttuurin harrastustoimintoja, joiden on määrä palvella erilaisia kohderyhmiä kunnassa. Myös taide- ja kulttuurikasvatus, kuten perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kulttuuripolku, taiteen perusopetuksen toteuttaminen sekä lisäksi paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen eri tavoin kuuluvat Haminan kulttuuripalvelujen piiriin. Kulttuuripalveluja toteutetaan yhteistyössä monien eri toimijoiden kanssa. Niitä myös kohdennetaan eri ikäisille ja suunnitellaan muutkin erityistarpeet huomioiden. Tavoitteena on kulttuurisen yhdenvertaisuuden toteutuminen kunnassa. Taide ja kulttuuri ovat jokaisen kuntalaisen oikeus.

Haminan kulttuuripalvelujen toimisto sijaitsee Haminan pääkirjaston tiloissa. Elokuvateatteri Kino Hamina on myös osa kulttuuripalveluita. Kulttuuripalvelut työskentelee Hyvinvointivaliokunnan alaisuudessa.

 

Ajankohtaista kulttuurissa:

Seniorien kulttuurikahvila järjestetään vielä kahdesti marras-joulukuussa. Ohjelmistoissa on tarjolla teatteria ja yhteislauluja Haminan Raittiustalon ravintolassa. Kulttuurikahvilat to 11.11. ja to 9.12. klo 10-12.

Torstaina 11.11. Seniorien kulttuurikahvilan ohjelmassa on teatteria.
Klo 10 aamukahvit ovat tarjolla ja ohjaaja Jalle Niemelä kertoo Haminan teatterin Maanalainen armeija iskee jälleen –komediasta. Sen jälkeen
n. klo 10.30 ravintolasalissa nähdään Perusihmisyyttä? -esitys. Musiikilla täydennetty, Eeva Kilven runoteksteihin pohjautuva esitys sai Eila Tuomaisen viimeisenä ohjaustyönä ensi-iltansa Kotkan Nelosteatterilla vuonna 2018 (kuva liitteenä: Sofia Virtanen). Tekstit ja laulut tulkitsee Leena-Kaisa Kivioja. Kivioja on säveltäjä-lauluntekijä, lausuntataiteilija ja laulunopettaja joka on pitkän esiintyjänuransa aikana tullut tutuksi yleisöille niin Kymenlaaksossa kuin sen ulkopuolellakin. Lisäksi kotkalainen Kivioja on pitkän linjan yhdistysaktiivi, joka on toiminut kulttuuriyhdistysten hallituksissa ja mm. Teatteriryhmä Kimaran riveissä myös näyttämöllä.

Vuoden viimeinen kulttuurikahvila torstaina 9.12. kutsuu osallistujat yhteislauluun. Yhteislaulu-aamupäivän laulattajana toimii haminalaisille Haminan teatterin toiminnasta sekä Veikko Lavi -laulutapahtumista tuttu Pentti Hannula. Yhteislaulua säestää Ilpo Ristola haitarillaan.

Kulttuuripalvelujen yhteystiedot:
Rautatienkatu 8, PL 70
49401 Hamina
kulttuuri(a)hamina.fi
Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)hamina.fi

Henni Kiri, kulttuurituottaja/ tiimivastaava, p. 040 722 3687
Tomi Pekkola, kulttuurituottaja, p. 040 199 1835
Petr Potchinchtchikov (Petja), kulttuurituottaja, p. 050 432 2887

Qvarnström Marja, elokuvatoiminnanohjaaja, p. 040 8611 075
Elokuvateatteri Kino Hamina, Isoympyräkatu 30, Raittiustalo

Galleria Ruutikellari, näyttelynvalvoja (kesä-elokuu) p. 040 1991 836

 

Pin It on Pinterest

Share This