Kulttuuripalveluiden tehtävänä on edistää ja tukea taide- ja kulttuuritoimintaa sekä järjestää monipuolisia kulttuuritapahtumia ja -palveluja Haminassa yhteistyössä monimuotoisen kumppaniverkoston kanssa.

Haminan kaupungin kulttuuripalvelut tukee ja edistää sekä taiteen ja kulttuurin ammattimaista harjoittamista että erilaisia kulttuurin harrastustoimintoja, joiden on määrä palvella erilaisia kohderyhmiä kunnassa. Myös taide- ja kulttuurikasvatus, kuten perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kulttuuripolku, taiteen perusopetuksen toteuttaminen sekä lisäksi paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen eri tavoin kuuluvat Haminan kulttuuripalvelujen piiriin. Kulttuuripalveluja toteutetaan yhteistyössä monien eri toimijoiden kanssa. Niitä myös kohdennetaan eri ikäisille ja suunnitellaan muutkin erityistarpeet huomioiden. Tavoitteena on kulttuurisen yhdenvertaisuuden toteutuminen kunnassa. Taide ja kulttuuri ovat jokaisen kuntalaisen oikeus.

Haminan kulttuuripalvelujen toimisto sijaitsee Haminan pääkirjaston tiloissa. Elokuvateatteri Kino Hamina on myös osa kulttuuripalveluita. Kulttuuripalvelut työskentelee Hyvinvointivaliokunnan alaisuudessa.

 

Ajankohtaista kulttuurissa – kesä 2022

 

Lauantaitorien kesän ohjelmisto on julkaistu, ks. Lauantaitorit. Tervetuloa nauttimaan Vepan lavalle torikesästä ja esittävistä taiteista!

Pääkirjastolla (Rautatienkatu 8) Kirjastogalleriassa kuukausittain vaihtuvat näyttelyt myös kesäkaudella.

Galleria Ruutikellarin (Roopertinkatu 8) kesäkausi on alkanut. Myös Puistotalolla järjestetään taidenäyttely kesä-heinäkuussa.

Kuvataiteilija-lavastaja Markku Pätilän popup-henkinen taidenäyttely rakentuu Haminan entiseen uimahalliin Hamina Tattoo -viikon ajalle. Perjantaina 8.7. avautuvassa ja sunnuntaina 17.7. päättyvässä TAIDEHAPPENING EX-UIMAHALLISSA -näyttelyssä nähdään Pätilän maalauksia, mutta myös yllätyksellisiä pieniä esityksiä. Näyttelyn yhteydessä toimii pieni kahvila, jossa myydään haminalaisen Varvara-kahvilan munkkeja. Näyttelyyn on vapaa pääsy joka päivä klo 11-18.

Näyttelyjen kesäohjelmistot ja lisätiedot ks. linkit. 

Kesäkauden 2022 näyttelytarjonnasta on valmistunut yhteinen esite.

Esite on jakelussa kaupungin infopisteissä ja eri näyttelypisteissä kesäkuun puolivälissä. Lisäksi esite jaetaan sähköisenä useilla nettisivu-alustoilla.

Näyttelyitä järjestävät Haminassa monet tahot kesän aikana. Kaupungin järjestämissä taidenäyttelyissä on tänä kesänä luotu yhteneväiset aukioloajat. Nämä näyttelyt ovat avoinna joka päivä klo 11-18.

Muiden toimijoiden erilaisissa näyttelyissä voi olla muita, poikkeavia aukioloaikoja ja samaten kaupungin museoiden näyttelyt noudattavat omia kesän aukiolojaan.

Tavoitteena kesänäyttelyiden koonnille on paitsi jakaa tietoa, myös kannustaa ihmisiä liikkeelle monipuolisen kulttuuritarjonnan ääreen.

Tervetuloa kesäiseen kulttuuri-Haminaan!

Kesänäyttelyiden koontiesitteen voit ladata pdf-tiedostona tästä.

 

 

 

Muuta:

Seniorien kulttuurikahvilatoiminta aloitettiin helmikuussa. Kevään muut kulttuurikahvilatorstait olivat 31.3., 21.4. ja 12.5. Sisällöt ks. Seniorien kulttuurikahvila. Kulttuurikahvilat palaavat jälleen syksyllä. Tervetuloa!

Musiikkia on ollut tarjolla kevään mittaan Rytmiklubeilla Tervasaaren Tullimakasiinilla, Kulttuuriklubeilla Yhteisötalo Manskilla (Rauhankatu 8) sekä toukokuussa kolmipäiväisillä Hamina Mosna Blues 2022-festivaaleilla.

 

 

 

Kulttuuripalvelujen yhteystiedot:

Rautatienkatu 8, PL 70
49401 Hamina
kulttuuri(a)hamina.fi
Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)hamina.fi

Henni Kiri, kulttuurituottaja/tiimivastaava, p. 040 722 3687
Tomi Pekkola, kulttuurituottaja, p. 040 199 1835
Petr Potchinchtchikov (Petja), kulttuurituottaja, p. 050 432 2887

Marja Qvarnström, elokuvatoiminnanohjaaja, p. 040 8611 075
Elokuvateatteri Kino Hamina, Isoympyräkatu 30, Raittiustalo

Galleria Ruutikellari, Roopertinkatu 8, näyttelynvalvoja (kesä-elokuu) p. 040 1991 836

Pin It on Pinterest

Share This