Ars Hamina 2024 – kesäkuusta syyskuuhun taidetta moneen makuun!

Haminan kesäkausi alkaa kunnolla, kun Ars Hamina- näyttelyt avautuvat keskiviikkona 5.6.2024.

Ars Hamina 2024 kokoaa Haminan näyttelykesän yhteen. Eri tiloissa hienojen teosten ja taiteilijoiden luovuus pääsee valloilleen ja tarjoaa taide-elämyksen ihan jokaiselle. Tänä kesänä näyttelyitä on Haminan Lipputornilla, Galleria Ruutikellarissa, Haminan pääkirjastolla, Tervasaarella ja Reitkallin Villa Jaakkolassa.

Taidemaalari Seppo Saukkosen maalauksista eri puolille Haminaa kuratoidussa kattauksessa löytyy mm. Hamina Tattoo-, meri- sekä musiikkiaiheisia töitä. Niitä on tilalähtöisesti valikoitu ja ripustettu esille kolmessa paikassa. Lipputornin ensimmäisessä kerroksessa on esillä mm. Saukkosen Hamina Tattoo -aiheisia töitä. Lisäksi toisessa kerroksessa on mahdollista tutustua Haminan Lippumaailman näyttelyyn.  Lipputorni on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin 4.8.2024 asti. Haminan Tervasaaren entisessä Suolamakasiinissa voi nähdä Saukkosen meriaiheisia maalauksia.  Suolamakasiini on avoinna kesä–elokuu 5.6.–4.8., ke–su klo 10–15. Lisäksi Saukkosen maalauksia voi nähdä Haminan Reitkallissa sijaitsevassa Villa Jaakkolan Riihikahvilassa sekä Anttonin juhlatilassa ti 2.7.–su 4.8. Näyttelyn aukioloajat noudattelevat Villa Jaakkolan tapahtumien aikaisia – sekä kesäkahvilan aukioloaikoja.

Haminan Galleria Ruutikellarissa on vaihtuvia näyttelyitä kesän ajan. Kesäkuussa 30.6. asti siellä on Juho Metson valokuvanäyttely, jossa sukelletaan pää edellä aikamatkalle musiikin vuosiin 1977–2017. Näyttelyyn liittyy myös kotkalaisen Juha Metson julkaisema Tää menee näin – Vuoden biisit 1977–2017 -kirja (Like), jossa paljastetaan biiseistä ja niiden tekijöistä paljon uutta ja yllättävää. Näyttely nimi tulee Pelle Miljoonalta, joka aloitti Olen kaunis-albumiversion sanoilla: ”Hei älä tuu selittää mulle, kuuntele tää juttu, tää menee näin”. Loppukesän näyttelyistä voit lukea lisää Hamina Festival Town- verkkosivuilla.

Haminan pääkirjastolla on Kasper- salissa on pysyvä Oiva Toikan lasilintukokoelma, joka sisältää 606 taidelasilintua. Haminan kaupunki vastaanotti lahjoituksena lasilintukokoelman vuonna 2019, kun haminalaiset, nykyisin eläkkeellä olevat yrittäjät Liisa ja Seppo Laine halusivat saattaa elämäntyönä kerätyn kokoelmansa avoimesti yleisön nähtäville. Lisäksi pääkirjaston kirjastogalleriassa on kesän ajan vaihtuvia näyttelyitä. Kesäkuussa siellä on Kristiina Sarion Armour ja Antti Niemisen Unikuvia- näyttelyt. Lisäksi kirjaston aulassa on mahdollisuus tutustua Haminan kansalaisopiston kursseilla valmistettuja Vöyrin puukkoja sekä Putkiluupäisiä, korukivihelaisia puukkoja. Voit lukea lisää ja katsoa näyttelyiden aukioloajat Hamina Festival Town- verkkosivuilla

Haminan Tervasaaren näyttelykohteet

Ars Hamina näyttelyitä voi nähdä myös Tervasaarella. Suolamakasiinillä on Seppo Saukkosen meriaiheisia maalauksia. Lisäksi Tullimakasiinillä on mahdollisuus tutustua Patu Patasen kokoelmiin. Patasen Tullimakasiini, schengen tulli- ja raja-asema, rantakapakka, kirkko ja museo tajoaa vieraille uniikkeja elämyksiä. Laiturissa on myös punainen laiva (S/S Hyöky / Helsinki) sekä muita aluksia mm. M.S. Merikarhu, joka on osa Haminan kaupungin museoiden erikoisempia tiloja ja siihen pääsee tutustumaan kesän ajan 7.8. asti aina keskiviikkoisin klo 12-16.

Tutustu lisää Ars Hamina- kokonaisuuteen ja aukioloaikoihin näyttelyiden verkkosivuilla.

Ars Hamina kokonaisuuden tuottaa Haminan kulttuuripalvelut. Muutokset ohjelmiin mahdollisia.