Kohtaa asioita,

joita et muualta löydä.

Tervetuloa Haminaan, maailmanluokan pikkukaupunkiin!

Haminan erikoisuuksia ovat ympyräasemakaava linnoituksen sisällä, maailmanluokan Hamina Bastioni – tapahtuma-areena, sekä kansainvälinen, värikäs historia. Haminan keskustassa on ympyräkatujen lisäksi varuskunta ja aktiivinen satama toimii porttina maailman vesille.

Lämpimästi tervetuloa kohtaamisten kaupunkiin Haminaan!

Näe & koe maailmanluokan pikkukaupunki

Haminan sympaattiset kahvilat ja rennot ravintolat

Istahda torikahvilaan paikallisten seuraan ja tutustu maanviljelijöihin ja heidän tuotteisiin Kauppatorin letkeässä tunnelmassa. Torin kohdalla sijaitsi aikoinaan muuten pesäpallokenttä, josta kertoo osittain torin nykyinen muoto.

Lounasta meren äärellä tai vietä piknikkiä rantatuolissa, sujuvan lounaan nautit kaupungin monissa buffet-paikoissa. Nauti suussa sulavat leivokset tunnelmallisissa ja historiallisissa kahviloissa tai hengähdä hetki sympaattisissa maaseutukahviloissa.

Aktiivisen Haminapäivän jälkeen istahda ympyräkaupungin tunnelmallisiin ravintoloihin tai nouda illallinen kätevästi mukaasi.

 

Tutustu Haminan ravintolamaailmaan

Elämykselliset Haminan museot

Olit sitten kiinnostunut vuosiluvuista tai haluat leppoisasti aistia mennyttä aikaa, Haminan museot tarjoavat edullisia elämyksiä koko perheelle. Haminan vaihderikas historia koostuu linnoituksen rakentamisesta, kaupungin kolmesta suurpalosta ja aatelisuvuista. Haminan kaupungin kolme erilaista museota vievät sinut aikamatkalle kaupungin eri vaiheisiin ja kertovat kaupungin historiasta merkittävien henkilöiden silmin.

Haminan erikoisuus on varuskunta keskellä kaupunkia. Hamina on tunnettu vuosittaisesta reserviupseerikoulutuksesta, jonka historiaan pääset tutustumaan parhaiten RUK-museossa. Jos tunnet RUK:n käyneen, löydät hänet kurssikirjakokoelmasta!  Wanha Veteraani-perinnekeskus on rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan valtakunnallinen museo, aivan varuskunta-alueen vieressä.

Lue lisää museoista

Majoitu mukavasti

Haluatko kokea elämysyön vanhassa poliisin työhuoneessa tai autenttisessa rauhanturvaajan majoituksessa?  Vai kellahdatko kylpylävierailun jälkeen mieluiten muhkeaan hotellisänkyyn?

Haminasta löydät viihtyisää majoitusta kaupungin keskustasta tai voit majoittua pienissä maaseutukylissä, kuitenkin kaupungin palveluiden läheisyydessä.  Haminassa on myös neljä leirintäaluetta sekä mökkimajoitusta niin järvi- kuin merenrantamaisemissa.

Tutustu majoitusvaihtoehtoihin

Maailmanluokan luonto-ja liikuntamahdollisuuksia

Vaellat sitten farkuissa kaupungin linnoituksen valleilla tai rinkan kanssa Portimon Poluilla, luontokohteet ovat lähellä ja helposti saavutettavissa.

Hamina on myös monipuolinen pyöräilykaupunki, olit sitten leppoisa kaupunkipyöräilijä tai vauhdikas maastopyöräilijä. Meri ja saaristo ovat tärkeä osa Haminalaista elämäntapaa, joten lähde kalastusmatkalle paikallisen kanssa tai risteilylle Haminan saaristoon!

Aktiivipäivän maailmanluokan pikkukaupungissa kruunaa uimaretki Linnoituksen uimahalliin. Rentoudu ulkoallasosastolla ja ihaile samalla historiallista ympäristöä, kuten Lipputornia ja vieressä liehuvia lippuja.

Luontoaktiviteetit Haminassa

Maailmanluokan tapahtumakaupunki vuoden ympäri

Hamina on kulttuurimatkailijan unelmakohde! Nauti kesätapahtumista Hamina Bastionilla, syksyn valotapahtumasta eli Valojen yöstä tai aisti joulutunnelmaa Linnoituksen joulutapahtumassa.

Hamina Bastioni on näyttävä, historiallinen tapahtuma-areena linnoituksessa, aivan kaupungin keskustassa. Kesäisin areena saa ylleen Euroopan suurimman purettavan telttakatoksen, jonka suojassa pääset nauttimaan niin suurtapahtumista, festivaaleista kuin myös esimerkiksi teatteriesityksistä.

Ajankohtaisista tapahtumista löydät tietoa tapahtumakalenteristamme, somekanavistamme sekä VisitKotkaHaminan verkkosivuilta.

 

Lue lisää Haminan tapahtumista

Shoppaile historiallisissa kauppakartanoissa

Hamina on historiallinen kauppakaupunki, jonka pikkuputiikeissa saat yksilöllistä palvelua, inspiroidut ja teet mainioita löytöjä!

Sibeliuskadulta löydät esimerkiksi käsityöliikkeen, kodinsisusta ja vaatteita ja Kauppatorin ympäristöstä löydät esimerkiksi kenkä- ja vaateliikkeitä. Raatihuoneen ympäristössä on useita  käsityö-, vaate ja sisustuspuoteja, jotka sijaitsevat historiallisissa ja idyllisissä kauppakartanoissa!

 

 

 

Shoppaile Haminassa

Varaa majoitus ja aktiviteetteja

Suunnittele ja varaa innostava Hamina-lomasi kätevästi VisitKotkaHaminan verkkokaupasta.

Voit suunnitella lomasi omaan aikatauluusi sopivaksi tai varata valmiin, sinua kiinnostavan lomapaketin.

Tervetuloa Haminaan – maailmanluokan pikkukaupunkiin!

Varaa matkasi Haminaan

Pin It on Pinterest