Opastukset Haminan kaupunginmuseossa

Aikakausia ja aikalaisia

Piioista porvareihin, kivikauden keräilijöistä kruunupäihin – kaupunginmuseon kiehtovan kattava, henkilöhistorioilla maustettu näyttely avautuu parhaiten oppaan johdolla.
Museon Aikakausia ja aikalaisia -näyttelyn opastuksella kerrotaan museotalon menneisyydestä, rajakaupungin historian käänteistä ja oman aikansa influenssereista.

Kierros kestää 45 minuuttia. Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä.

Maksuttomat kierrokset päiväkoti-,  koululais- ja opiskelijaryhmille

Rajalla

5.-9. lk, lukio (45-60 min)

Valtio, maa ja meri – Hamina sijaitsee monilla rajoilla.  Aikakausia ja aikalaisia -näyttelyn kierroksella tutustumme linnoituskaupungin historiaan kotina ja työpaikkana erityisesti 1700-1800-luvuilla. Toiminnallisten tehtävien parissa pohdimme rajan merkitystä ihmisten arjessa.

Ryhmän koko yksi koululuokka (max. 25 oppilasta).

Kulttuuripolku Haminan 5.-luokkalaisille – Kotipaikkana Hamina: toiminnallinen kierros ja työpaja (90 min)

Missä sinä asut ja mistä tulet? Kuka asui samalla paikalla 150 vuotta sitten ja mistä hän oli kotoisin? Haminan kaupunginmuseon toiminnallisella vierailulla 5.-luokkalaiset perehtyvät kotiseutuunsa ennen ja nyt.  Kierroksella oppilaat tutustuvat Haminan aikaisempiin asukkaisiin ja heidän ammatteihinsa. Kierros sisältää sekä pohdintaa yhdessä oppaan kanssa että toiminnallisia tehtäviä museonäyttelyssä ja Museon Vintti -työpajatilassa museon yläkerrassa. Vierailu ei ole fyysisesti esteetön.

Ryhmän koko yksi koululuokka /yhdysluokka. Museokierros ja työpaja ovat maksuttomia.

Kulttuuripolkukierrokset ovat varattavissa tulevalle lukuvuodelle seuraavina ajankohtina:

Huhtikuu 2024

3.-26.4.2024 tiistaisin ja torstaista perjantaihin klo 9-11 välillä, keskiviikkoisin klo 11-13 välillä.