Venepaikat

Haminan kaupungilla on kaupungin ylläpitämiä venepaikkoja 738. Venelaiturit ovat enimmäkseen kelluvia laitureita. Isoille veneille vuokrataan kylkipaikkoja Tervasaaren laiturista.

Haminan kaupungin venepaikat varataan ja maksetaan sähköisen varauspalvelun kautta.

Jos sähköistä palvelua ei ole mahdollista käyttää, venepaikoista voi kysellä soittamalla asiointipalvelu Rinkeliin, p. 05 749 2500 sekä varata ja maksaa sen käymällä paikan päällä osoitteessa Puistokatu 6.

Varauspalvelu ei koske Haminan ja Kouvolan kaupunkien ja yksityisten veneenomistajien omistaman Venehamina Oy:n laituripaikkoja.

Venesatamien ja -laitureiden ylläpidosta vastaa kaupunkikehityksen Aluepalvelut, joka huolehtii varsinaisten laiturirakenteiden lisäksi satamien pysäköintialueista ja niiden jätehuollosta. Useimmilla venelaitureilla on lukittavat käyntiportit. Joitakin laiturialueita vartioidaan talkooporukoilla.

Venepaikan varaaminen

Varauspalvelusta löydät venepaikat ja hinnaston. Muistathan myös tarkistaa vuokrausehdot ennen varauksen tekemistä.

Veneluiskat

Veteenlasku-/ylösvetopaikat ovat Tervasaarella, Lepikönrannassa ja Salmenvirralla.  Matinsaaressa Summassa on myös veneluiska, mutta se on puomin takana. Puomin avaimen saa lunastaa kaupungin asiakaspalvelusta. Avaimen hinta on 34 euroa . Venesatamissa on parkkipaikat, joille voi jättää auton siksi aikaa kun on veneilemässä.

Talvisäilytys

Veneet on mahdollista viedä talvisäilytykseen Mäkelänkankaalle osoitteeseen Vaskitie 7, 49490 Neuvoton.

Venehamina Oy

Venehamina Oy on laituriosakeyhtiö, jossa ovat osakkaina yksityisten veneenomistajien lisäksi Haminan kaupunki ja Kouvolan kaupunki. Yhtiö omistaa kaksi kelluvaa venelaituria, jotka sijaitsevat Lepikössä. Paikkoja on yhteensä 68. Laitureissa on vesi- ja sähköpisteet.
Tiedustelut Venehamina Oy:n paikoista p. 040 199 1790.

Pienen Vuohisaaren venelaiturit

Pienen Vuohisaaren venelaiturit omistaa Haminan Pursiseura, jonka venepaikkojen jakamisesta vastaa satamakapteeni Jyrki Laamanen puh. 040 5483182.

Voit antaa palautetta tai kysyä kaupungilta venepaikoista kaupungin sivuston kautta. Venepaikat löydät ”Ympäristö ja luonto” aihealueen alta kohdasta ”Puistot, uimarannat”

Yhteyshenkilö

Pirjo Laamanen
vi­her­työn­joh­ta­ja
Viheralueet