Summan kylä- ja kulttuurikeskus

Summan kylä- ja kulttuurikeskuksen sisäänkäynti.

Entinen vanhan Summan koulurakennus on avattu osaksi verkostomaista kulttuurikeskusta Haminassa. Kiinteistö ja sen toiminnot palvelevat monipuolisesti haminalaisia ja erityisesti Summan ja Uuden-Summan alueella ja ympäristössä asuvia tarjoamalla tilat erilaiseen tekemiseen, harrastuksiin, kohtaamisiin, tapahtumien järjestämiseen ja kuntalaisaktivismiin.

Vanhan Summan koulusta on rakentumassa monipuolinen yhteisen tekemisen tila kaikenikäisten toimintaan

Tiloja tarjotaan vuokrattavaksi mm. yhdistyksille ja muille toimijoille. Luokkatilat ovat viihtyisiä ja valoisia isoine ikkunoineen ja tilat muuntuvat melko helposti erilaiseen toimintaan sopiviksi. Tarjolla on erikokoisia tiloja erilaisiin tarpeisiin, niin vakituiseen kuin kertaluontoiseenkin käyttöön.

  • Talon toisessa kerroksessa on HUR-ilmanpainelaitteinen kuntosali. Laitteet soveltuvat kaikenkokoisille ja kaikenkuntoisille. Kuntosali on avoinna maanantaisin ja perjantaisin klo 9 – 14, sekä keskiviikkoisin klo 11.30 – 14, jolloin on myös kuntosaliohjausta tarjolla. Kuntosalin käyttö on maksutonta.
  • Haminan Teinisirkus on muokannut koulun entisen liikuntasalin ja sen tukitilat eri ikäisten sirkusharrastustoimintaan sopivaksi tukikohdaksi. Teinisirkuksen tiloihin valmistuva katsomo mahdollistaa myös erilaisten esitysten tai muiden yleisötilaisuuksien järjestämisen.
  • Alakerran entisessä opettajanhuoneessa toimii päiväkeskus tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8 – 15.
  • Talossa kokoontuu joka perjantai Miesten oma ryhmä klo 10–12. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki 60-vuotta täyttäneet miehet, joita kiinnostaa yhdessäolo ja yhteinen tekeminen. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ja paikalle voi tulla aina silloin kun itselle sopii. Ryhmän kautta on mahdollista saada uudenlaista tekemistä arkeen ja mukavia juttuhetkiä muiden miesten kanssa. Ryhmän tekemiset suunnitellaan yhdessä miesporukalla kahvikupin ääressä. Kevään aikana ryhmä kisaili muun muassa tietokilpailun ja levyraadin merkeissä, pihalla pelattiin mölkkyä ja petanqueta ja kevätkausi päätettiin yhteiseen retkeen Horessootin polkujen laavulle makkaran paistoon. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 
  • Keittiö on kunnostettu palvelemaan erilaisia tulevia tapahtumia sekä keittiöön ja ruoanlaittoon liittyvää harrastus- ja kurssitoimintaa. Keittiö ja sen yhteydessä oleva entinen koulun ruokalan tila mahdollistavat myös vaikkapa perhejuhlien tarjoilun järjestämisen tai yhdistysten tms. toimijoiden kohtaamiset vaikkapa kahvittelun merkeissä. Monitoimitilan (ent. ruokasali) ja keittiön kuntalainen voi varata omiin tilaisuuksiin maksutta. Monitoimitilan ja keittiön kokonaisuuden tarkoituksena on palvelulla satunnaista tilatarvetta.

Tiloja varataan Timmi-järjestelmän kautta ja avain haetaan kaupungin asiakaspalvelupisteestä (Puistokatu 6).
Käyttäjä sitoutuu monitoimitiloihin liittyvien ohjeiden ja sääntöjen noudattamiseen.

Yhteystiedot ja sijainti

Lisätietoja ja tiloja voit tiedustella kulttuurituottaja Henni Kiriltä:

Henni Kiri
kult­tuu­ri­tuot­ta­ja
Kult­tuu­ri­pal­ve­lut

Summan kylä- ja kulttuurikeskus toimii vanhalla Summan koululla osoittessa Summantie 46.