Vanhustenviikko 1.-9.10.2022

Valtakunnallisen vanhustenviikon teemana on tänä vuonna Yhdessä luontoon – joka iän oikeus. Viikon aikana kaikille avointa, monipuolista ohjelmaa järjestävät Haminan kaupunki, Haminan seurakunta, Metson tila, Vehkalahden Veikot, Tuomo Räsänen, Kymsote, Kumppanuustalo Hilma ja Hamina-Vehkalahden Pohjola-Norden, Haminan Venäjä-seura, Haminan Hywät Asukkaat ja Turkian Tuiske.

Vanhustenviikko

Etsivä vanhustyö

Yksi Haminan kaupungin tavoitteista on tarjota viihtyisä ja turvallinen elin- ja kaupunkiympäristö jokaiselle haminalaiselle. Ikäystävällisen kaupungin edistämiseksi meillä toimii erilaisia tahoja aktiivisen ja yhteisöllisen toiminnan luomiseksi.

Haminassa on käynnissä etsivä vanhustyö, jotta yksikään ikäihminen ei jäisi yksin. Toiminnan tavoitteena on löytää jokaiselle yksilölle hyvät ja oikeat puitteet itselle mielekkääseen elämään.

Etsivä vanhustyö

Ikäystävällinen asuminen

Vuonna 2021 Haminassa käynnistyi Ympäristöministeriön rahoittama hanke, jonka tavoitteena on ikäystävällisen senioriasumisen kehittäminen osallistamalla ja yhteistyöllä. Hankkeessa Haminan kaupunki toimii mahdollistajana, innovaattorina, neuvonantajana, viestijänä sekä yhteistyöverkostojen luojana. Tavoitteena on asukkaiden ja taloyhtiöiden aktivoiminen hyvinvointityöhön juuri heille sopivalla tavalla. Kantavia teemoja toiminnassa ovat turvallisuus, esteettömyys, toimintakyvyn edistäminen sekä yhteisöllisyys.

 

Ikäystävällinen asuminen-hanke

Ikääntyneiden palvelut

Ikääntyneiden palveluiden tarkoitus on tukea ikääntyneiden asukkaiden mahdollisuutta asua kotona mahdollisimman pitkään. Täältä löydät ikääntyneille asukkaille tarkoitettuja palveluita kunnalta, yhdistyksiltä ja Kymsotelta.

Ikääntyneiden palvelut

Osallistu ja vaikuta ikäihmisten asioihin

Täältä löydät tapoja osallistua ja vaikuttaa Haminan ikäihmisten asioihin sekä ajankohtaiset tapahtumat. 

Osallistu ja vaikuta ikäihmisten asioihin

Pin It on Pinterest

Share This