Maaseutupalvelut

Toimintaamme kuuluu viljelijätukihallinnon toimeenpanon lisäksi mm. eläintenpidon rekisteröintiin liittyvät asiat. Toimimme yhteistyössä maaseutuyrittäjien kanssa tuomalla esille maaseudun yritystoimintaa. Vuonna 2022 alueellamme on 536 aktiivitilaa ja viljelyksessä oleva peltopinta-ala on yhteensä noin 25 200 ha. Päätuotantosuunta on kasvinviljely.

Otamme asiakkaita vastaan toimistolle ajanvarauksella. Tämä mahdollistaa nykyaikaisen hybridityön tekemisen kotona etätöissä ja toimistolla lähitöissä.

Lomituspalvelut alueellamme hoitaa Etelä-Suomen lomituspalvelut.

Seuraa meitä Facebookissa!

Kevään 2023 tukihakukoulutukset viljelijöille

Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Kaakkois-Suomen kuntien yhteistoiminta-alueet sekä MTK-Kaakkois-Suomi järjestävät neljä samansisältöistä tukihakukoulutustilaisuutta viljelijöille. Tilaisuuksissa kerrotaan keskeisimmät asiat viljelijätuista sekä tukien hakemisesta Vipu-palvelussa. Tilaisuuksien lopuksi kaikilla on mahdollisuus esittää puolen tunnin ajan kysymyksiä esitysten pitäjille.

Keväällä 2023 järjestettävät tilaisuudet:

  • 24.3. Hamina
  • 28.3. Ruokolahti 
  • 3.4. Kouvola (myös Teams-mahdollisuus)
  • 5.4. Luumäki

Pääset ilmoittautumaan haluamaasi tilaisuuteen maaseutuverkoston tapahtumakalenterissa, josta löydät myös lisätietoa koulutuksista. Huomioithan, että tapahtumapaikasta riippuen tilaisuuksien ilmoittautumisten määräaika vaihtelee. Haminan tilaisuuden ilmoittautuminen on päättynyt. Tervetuloa! (20.3.2023)

Maaseutuverkoston tapahtumakalenteriin pääset tästä

Maksuttomat talous-, yrittäjyys- ja johtamiskoulutukset viljelijöille

Osaava farmari-hanke tarjoaa maksuttomia koulutuksia viljelijöiden talousosaamisen kehittämiseksi. Koulutukset etenevät portaittain ja niihin voi osallistua itselleen sopivalta tasolta alkaen. Aiempaa osaamista tai koulutusta ei tarvitse olla. 

Tutustu koulutuksien tarkempaan aikatauluun ja ilmoittautumisohjeisiin hankkeen verkkosivuilla. Ensimmäiset koulutukset alkavat jo tammikuussa! (4.1.2023)

Tästä pääset katsomaan lisätietoja koulutuksista

Kipsikäsittelyn haku on nyt auki!

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen hallinnoima KIPSI-hanke tarjoaa taas mahdollisuuden hakea kipsikäsittelyä ja -neuvontaa. Haku on auki ja koskee Kymijoen vesistöaluetta. 

Lisätietoja kipsikäsittelystä ja sen hakemisesta antaa erityisasiantuntija Niklas Grönroos Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta, puh. 050 463 9126. (23.1.2023)

Lue tästä lisää KIPSI-hankkeesta

Raiviot 2023 alkaen

Vuoden 2022 jälkeen maatalousmaaksi muusta käytöstä raivaamalla tai muilla keinoin otetulla turve- ja kivennäismaalla sekä aiemmin turvetuotannossa olleilla aloilla on oltava pysyvästi nurmikasvusto. (5.10.2022)

Lisätietoja

Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteri

Ruokaviraston eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköinen asiointipalvelu on toimijoiden käytettävissä. Asiointipalvelun avulla voi itse tehdä ilmoituksen eläinten pitopaikasta, eläintenpidosta ja haaskapaikoista. (12.4.2022)

Täytä ilmoitus tästä

Yhteystiedot

Sähköposti
maaseutupalvelut(at)hamina.fi

Postiosoite (kaupungintalo)
Puistokatu 2
49400 Hamina

Käyntiosoite
Sibeliuskatu 25 C
Alaovi on lukossa, soitathan summeria!

Henkilöstön yhteystiedot