Maaseutupalvelut

Toimintaamme kuuluu viljelijätukihallinnon toimeenpanon lisäksi muun muassa eläintenpidon rekisteröintiin liittyvät asiat. Toimimme yhteistyössä maaseutuyrittäjien kanssa tuomalla esille maaseudun yritystoimintaa. Vuonna 2023 alueellamme on 507 aktiivitilaa ja viljelyksessä oleva peltopinta-ala on yhteensä noin 24 800 ha. Päätuotantosuunta on kasvinviljely.

Otamme asiakkaita vastaan toimistolle ajanvarauksella. Tämä mahdollistaa nykyaikaisen hybridityön tekemisen kotona etätöissä ja toimistolla lähitöissä.

Lomituspalvelut alueellamme hoitaa Etelä-Suomen lomituspalvelut.

Seuraa meitä Facebookissa!

Toimisto suljettu 29.9.-3.10.2023

Maaseutupalveluiden toimisto on suljettu 29.9.-3.10.2023 välisenä aikana muuton vuoksi. Kiireellisissä asioissa tavoitat meidät puhelimitse.

Kylässä Haminassa -kiertue jatkuu!

Kymenlaakson Kylät ry:n ja Haminan kaupungin yhteistyönä toteuttama Kylässä Haminassa -kiertue jatkuu syys-lokakuussa. Kiertueen teemana on arjen turvallisuus. 

Seuraavat tilaisuudet järjestetään 

  • 27.09.2023 Kannusjärvi-Kitula, TOK-talo
  • 04.10.2023 Neuvottoman koulu
  • 25.10.2023 Mäntlahti, seurantalo Toivola

Tilaisuudet alkavat klo 18:00, kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen. (04.09.2023)

Lue tästä lisää Kylässä Haminassa -kiertueesta

Kaupunginjohtajan erilainen perehdytyspäivä

Haminan kaupunginjohtaja Ilari Soosalu pääsi tutustumaan Haminaan ja sen maaseutuun toukokuussa, kun Sisäiset kehittäjät -ryhmäläiset toteuttivat perehdytyspäivän Luonnollisesti Landella! -teemalla.

Alla olevasta linkistä pääset lukemaan, missä ryhmä vieraili ja miten päivä sujui! (13.07.2023)

Lue lisää kaupunginjohtajan perehdytyspäivästä

Oletko jo ladannut Vipu-mobiilin?

Vipu-mobiili on älypuhelimeen ladattava mobiilisovellus, joka helpottaa tiedonvälitystä peltotukiasioissa viranomaisten kanssa. Sovellus ei korvaa Vipu-palvelua, mutta täydentää sitä. Vipu-mobiilia on mahdollista käyttää maatilan asiointivaltuuksilla, joten sovelluksen käyttöön voi valtuuttaa esimerkiksi sukulaisen.

Vipu-mobiilin voi ladata maksutta puhelimen sovelluskaupasta (App Store tai Google Play).

Ruokaviraston sivustolta löytyy lisätietoa Vipu-mobiilista ja ohjevideot, jotka opastavat sovelluksen asentamisessa ja käyttämisessä. (07.07.2023)

Täältä löydät lisätietoja ja linkit ohjevideoihin

Anna palautetta maaseutupalveluille!

Haminan kaupunki on ottanut käyttöön uuden, sähköisen palautekanavan, jonka kautta on mahdollista lähettää palautetta suoraan maaseutupalveluille. Palvelusta lähetetään vastaus palautteenantajalle ja kirjautunut käyttäjä voi seurata palautteen käsittelyä ja tilaa. Palautteisiin vastataan kolmen arkipäivän kuluessa. (26.04.2023)

Anna meille palautetta!

Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteri

Ruokaviraston eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköinen asiointipalvelu on toimijoiden käytettävissä. Asiointipalvelun avulla voi itse tehdä ilmoituksen eläinten pitopaikasta, eläintenpidosta ja haaskapaikoista. (12.04.2022)

Täytä ilmoitus tästä

Yhteystiedot

Sähköposti
maaseutupalvelut(at)hamina.fi

Postiosoite (kaupungintalo)
Puistokatu 2
49400 Hamina

Käyntiosoite
Sibeliuskatu 25 C
Alaovi on lukossa, soitathan summeria!

Henkilöstön yhteystiedot