Vaikka nimi viittaa saareen, on Tervasaari nykyään tieyhteydessä mantereeseen ja Haminan keskusta-alueeseen. Tervasaaren alueella toimi aikaisemmin sahateollisuutta ja satama-alue on toiminut tärkeänä kauppapaikkana tarjoten meriyhteyden maailman vesille. Nykyään Tervasaaren alue on kehittyvä virkistys- ja asuinalue, joka kutsuu nauttimaan merimaisemista läpi vuoden! Haminan Kauppatorilta pääset kävellen Tervasaareen noin 20 minuutissa tai voit ottaa alle vaikkapa Kaakau- kaupunkipyörän! 

Portti saaristoon

Tervasaari on portti myös Suomenlahden upeaan saaristoon ja Haminan saariin. Haminan ulkosaaristossa on useita saaria, kuten Tammion kalastajakylä ja Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon kuuluvaan Ulko-Tammio.  Näihin pääsee kesäisin Kotkasta Sapokan satamasta esimerkiksi päiväretkelle Meriset– yhtiön vuoroveneellä. Varaukset ja aikataulut löydät täältä. 

Lisäksi kuljetusta Haminan saaristoon voit kysyä taksivenepalvelusta Bout ja Taksea.eu.

 

Vierasvenesatama 

Haminan vierasvenesataman asiakaspalvelua hoitaa Rampsi Kitchen & Bar- ravintola Tervasaaren rannassa. Lisätietoja vierasvenesataman palveluista löydät täältä.

Rampsi Kitchen & Lounge palvelee vierasvenesataman asiakkaita

 

Padelia, saunomista ja uimista

Tervasaaren kärjessä on ulkoilualue, josta löytyy esimerkiksi padel-kenttä sekä kaupungin hiekkaranta. Lisäksi virkistysalueelta löytyy mukavia piknic-paikkoja ja tilaussaunoja.

 

Ruokailua merimaisemissa

Tervasaaren alueella on kaksi ravintolaa, Tervanaru ja Rampsi Kitchen & Bar. Lisäksi Tervasaaressa on kesäisin jäätelökioski.

Ravintolan tiskillä juomakylmiön edessä on hampurilaisannos lautasella juomineen. Taustalla on kaksi ihmistä syömässä.
Ravintola Tervanaru, Tervasaari

 

Ota oma Hamina-kuva 

Tervasaaren kärkeen mentäessä voit ottaa kuvan vaikkapa seurueestani seisomassa Hamina-kehyksen sisällä!

 

Oolanninpuisto ja Tervasaaren kehittyvä asuinalue

Oolanninpuisto valmistui Tervasaaren kupeeseen kesällä 2021. Istahda rantapenkille tai rentoudu pienen vesiputouksen äärellä. Ihastele kukkaistutuksia. Voit myös saada hien pintaan rannan yleisissä kuntolaitteissa! Rantaa pitkin voit kävellä Suurlipun luokse ja ranta-alueelta löytyy myös lasten leikkialue.

Tervasaaren alue on kehittyvä asuinalue ja ensimmäinen kerrostalo valmistui syksyllä 2021. Lisää kerrostaloja on tulossa alueelle, täältä voit lukea lisää.

Historiaa 

Vanha merenkävijä Patu Patanen on taatusti tunnetuin haminalainen. Seilattuaan vuosikymmenet merillä, Patu loi Tervasaareen omintakeisen kokonaisuuden näyttelyineen ja tapahtuma-areenoineen. ”Oolreit!” myhäilee Patu ja pureskelee piippuaan. Oolreit!

 

Pin It on Pinterest

Share This