Vain kävelymatkan päässä vilkkaalta kauppatorilta sijaitseva Tervasaari uimarantoineen, kesäravintoloineen ja tapahtumineen on Haminan kesän viihtyisin kohtaamispaikka.

Tervasaaresta on portti myös Suomenlahden upeaan saaristoon. Perinteiseen Tammion kalastajakylään ja Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon kuuluvaan Ulko-Tammioon pääsee kesäisin Tervasaaresta tuurimoottorilla eli vuoroveneellä. Omalla veneellä vesille ja saaristoon pääsee toki milloin vain.

Kesälle 2021 on suunnitteilla erilaisia mahdollisuuksia saariston saavuttamiseksi. Toistaiseksi kuljetusta saaristoon voit kysyä taksivenepalvelusta Taksea.eu.

Vanha merenkävijä Patu Patanen on taatusti tunnetuin haminalainen. Seilattuaan vuosikymmenet merillä Patu loi Tervasaareen omintakeisen kokonaisuuden näyttelyineen ja tapahtuma-areenoineen. ”Oolreit!” myhäilee Patu ja pureskelee piippuaan. Oolreit!

Aivan pian Tervasaari on vielä enemmän: uuden ja upean Tervasaaren suunnittelu asumismahdollisuuksineen on aloitettu. Täältä voit lukea lisää.

Pin It on Pinterest

Share This