Hamina hurmaa monipuolisella aktiviteetti- ja ohjelmapalvelumahdollisuuksilla.  Tähän olemme koonnet muutamia vaihtoehtoja onnistuneeseen haminapäivään!

 

Osallistu opastetutulle kierrokselle kaupungin nähtävyyksiin ja museoissa

Haminan historia ja nykypäivä on parasta ottaa haltuun opastetulla kierroksella. Koe siis Hamina pintaa syvemmältä ja varaa opastettu kierros joko kävellen tai omalle seurueelle vaikkapa bussilla.

Voit valita teemallisen kaupunkikierroksen, sotahistoriaan tai esimerkiksi kirkkoihin ja hautausmaihin painottuvan opastuksen. Aikamatka haminalaisen historiallisen henkilön matkassa pitkin kaupungin katuja on myös suosittu tapa kuulla tarinoita ”paikallisen silmin”.

Opastettuja kierroksia Haminan nähtävyyksiin

Ryhmille sekä yksittäisille vierailijoille tarjoaa opastettuja kierroksia niin kävellen kuin bussilla tarjoaa Haminan Seudun Oppaat ry ja opaskierroksen voi kätevästi varata myös VisitKotkaHaminan verkkokaupasta.

Kolme historialliseen asuun pukeutunutta kaupungin opasta vanhan keltaisen rakennuksen edessä.
Haminan Seudun Oppaat ry

 

Opastettuja kierroksia kaupungin museoissa

Haminan kaupungin museoissa järjestetään yleisöopastuksia niin yksittäisille vierailijoille kuin ryhmille. Haminan kaupunginmuseon, Kauppiaantalomuseon ja Vehkalahden kotiseutumuseon tapahtumista löydät lisätietoa täältä.

Haminan muissa museoissa, kuten RUK- museossa ja Wanha Vetaraani -perinnekeskuksessa järjestetään myös opastuksia. Lisätietoja löydät museoiden verkkosivuilta, tapahtumakalenterista ja täältä.

 

Tutustu maatilojen elämään Haminassa

Haminassa on useita hevos- ja maatiloja, jossa pääset tapaamaan ihastuttavia eläimiä.

Lähde vaikka alpakkavaellukselle tai rentoudu riippukeinussa ihmetellen eläinten menoa Merikeinun alpakkatilalla, Husulassa. Ihastuttavat alkapat, kuten Karla, Carlos ja Fanny sekä tilan muut eläimet kutsuvat sinut vierailulle Husulaan, vain 15min ajomatkan päähän Haminan keskustasta.

Merikeinun alpakkatila

 

Kesälampaita Vehkalahden kotiseutumuseossa

Kesäisin Haminan Vehkalahden kotiseutumuseon pihalla asustaa kesälampaita. Museo on kiva päiväretkikohde koko perheelle vaikkapa pyöräillen. Matkaa museolle Haminan keskustasta on tasaista pyörätietä pitkin noin kuusi kilometriä.

 

Lähde maaseutumatkalle ympyräkaupungin ulkopuolelle

Haminan viehättävät kylät ovat ovat idyllisiä retkikohteita ympyräkaupungin ulkopuolella. Lähde matkalle maaseudulle, jonka kartanoissa aikoinaan asusti kaupungin eri aatelissukuja.  Nykyään kylät ovat eläväisiä yhteisöjä, jossa pääset osaksi haminalaista maaseudun elämää.

Taidetta ja lähiruokaa Kannusjärvellä

Haminan Kannusjärvi sijaitsee noin 20min automatkan (17km) päässä Haminasta. Kannusjärven ympäristössä  on hyviä reittejä niin patikointiin kuin maastopyöräilyynkin. Huikeat maisemat Viitavuorelta yli Vahjärvelle ja salaperäinen Rapakammari ovat ikimuistoisia vierailukohteita koko perheelle.

Kannusjärvellä Aholafarmin tilalla voit kokea myös offroad maastoajelua ja rallikyyditystä. Päivän kruunaa ehdottomasti lähiruokalounas rauhoittavissa maaseudun maisemissa ja savusaunahetki Koskisen tilalla. 

Galleria Luoma kutsuu taidelämysten pariin ja ihastuttavat LuomaDesign -korut ovat kaunis muisto Haminasta ja Kannusjärven kylästä!

Aholafarm Kannusjärvellä

 

Luonnon rauhaa Reitkallin kylässä 

Reitkallin kylä sijaitsee noin 10km päässä Haminan keskustasta. Kylän ympäristö on esimerkiksi mukava pyöräilykohde koko perheelle. Kesällä kohteeksesi voit ottaa vaikkapa tunnelmallisen Riihikahvilan Villa Jaakkolassa ja talvisin Uuperinrinteet -laskettelukeskus tarjoaa rinteitä ja aktiviteettejä kaiken ikäisille.

Metsäkylän maaseudun tunnelmaa

Haminasta luoteeseen, noin 12km päässä sijaitsee Metsäkylä, jossa on useita hevostiloja ja pääset hyvin maaseudun tunnelmaan yöpymällä vaikka luomutilan yhteydessä Metson tilalla.

Metsäkylässä on myös hyviä maastoja luontomatkailuun ja omatoimiseen maastopyöräilyynkin. Vanhaa ratapohjaa pitkin voit kävellä tai pyöräillä vaikka Husulaan saakka.

Vilniemen kartanoalue ja Pitkäthiekat-virkistysalue

Haminan keskustasta kaakkoon päin sijaitsee Vilniemen vanha kartanoalue, mäntymetsien kupeessa. Vilniemen läpi on kiva pyöräillä esimerkiksi Pitkäthiekat virkistys- ja leirintäalueelle meren rannalle, noin 6km päähän Haminan keskustasta.

Pitkäthiekat- virkistysalueelta löytyy noin 100m pitkä yleinen hiekkaranta sekä leirintäalue ravintola- ja aktiviteettipalveluineen.

Matkan varrella kannattaa pysähtyä ihailemaan merenlahtimaisemia Lupinlahden lintutornista, jonne on esteetön pääsy. Hamina haltuun on rento, koko perheen 16km pyöräilyreitti Haminan keskustasta Vilniemen kautta Pitkille Hiekoille ja takaisin Haminaan Kirkkojärven kautta.

Pitkät+Hiekat
Pitkäthiekat virkistysalue

 

Lähde uimaan ja saunomaan

Haminassa on monipuoliset sauna- ja uintimahdollisuudet. Kesäpäivää on ihana viettää kaupungin uimarannoilla niin meren äärellä kuin kirkasvetisillä sisäjärvillä. Lisäksi useat Haminan alueen yrittäjät tarjoavat monipuolisia tilaussauna ja uintipaikkoja läpi vuoden.

Haminan keskustassa voit rentoutua poreissa ympärivuotisesti Linnoituksen uimahallissa & spassa aivan Haminan kaupungin keskustassa.

Lue lisää saunoista ja uintipaikoista Haminassa. 

 

Yläviistosta kuvattu näkymä Haminan kaupungista. Keskellä pääosassa Linnoituksen uimahalli -rakennus ja kaupungintalo.
Linnoituksen uimahalli & spa

 

Merelle ja saaristoon

Hiio hoi Haminan saaristo! Katse kohti horisonttia ja Haminan saaristoa. Lähdit sitten merelle soutaen, meloen, omalla tai vuokraveneellä tai helposti kipparin kyydissä rentoutuen, tarjoaa Haminan saaristo unohtumattomia hetkiä.

Haminan saaristoon pääset helposti päiväristeilyllä. Risteilyt lähtevät Kotkan Sapokan satamasta ja varaukset ja aikataulut löydät Meriset.fi. Kotkasta pääset risteilylle sekä Ulko-Tammioon, että Tammioon.

Haminasta voit varata venekyydin omalle seurueellesi kätevästi Bout-venetaksipalvelun kautta. Lisäksi venetaksi TakSea ky kuljettaa sinut toiveittesi mukaan saaristoon.

 

Ulko-Tammio Haminan saaristossa

 

Rentoudu ja hemmottele itseäsi

Ota hetki aikaa itsellesi tai vietä rentouttavia hetkiä seurueesi kanssa Haminan hyvinvointipalveluissa. Rentoudu hieronnassa, äänimaljahoidossa tai leikkauta uusi hiustyyli. Haminasta löydät hyvinvointipalveluita niin keskustasta kuin maaseudun yrityksiltä. Tiesitkö muuten että Ole Hyvä -luonnonpesuaineet valmistetaan Haminassa? Ole Hyvä -tuotteita myydään useissa kaupungin myymälöissä ja ne ovat myös kiva tuliaislahjaidea.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This