Haminankaupunginmuseo

Kaupunginmuseo

Kaupunginmuseon rakennus on Haminan vanhin yksityiskäyttöön rakennettu kaupunkirakennus vuodelta 1760. Venäjän keisarinna Katariina II ja hänen serkkunsa Ruotsin kuningas Kustaa III neuvottelivat talossa vuonna 1783.

Avoinna:
ke 14-18
to – la 12-16

Pääsymaksut:
3 € / 1,50 €
Keskiviikkoisin vapaa pääsy.
Meillä käy myös museokortti!

Kauppiaantalonmuseo

Kauppiaantalomuseo

Kasarminkatu oli viime vuosisadan vaihteessa merkittävä kauppakatu. Museo esittelee 1900-luvun alun suomalais-venäläistä kauppiasperinnettä vanhoine puoteineen ja asuntoineen.

Museo on avoinna yleisölle kausinäyttelyiden aikana, seuraavan kerran kesällä 8.6.-29.8.2021. Tarkista ajankohtaiset näyttelyt ja aukioloajat täältä.

Pääsymaksut:
3 € / 1,50 €
Meillä käy myös museokortti!
Keskiviikkoisin vapaa pääsy.

Aukioloaikojen ulkopuolella museo avataan ryhmille tilauksesta, jolloin peritään hinnaston mukainen aukipitomaksu.

Vehkalahden kotiseutumuseo

Vehkalahden kotiseutumuseo

Talonpoikaisen Vehkalahden ja knaappiaatelin historiaa sekä koulu- ja lottaperinnettä. Tutustu myös Vehkalahden kotiseutumuseon verkkonäyttelyyn.

Museo on avoinna yleisölle kesällä sekä tapahtumien ja joulunäyttelyn aikana. Tarkista näyttelyiden aukioloajat tästä ja museon tapahtumat tästä.

RUK-museo

RUK-museo

Museo esittelee Reserviupseerikoulun ja sen oppilaskunnan perinnettä 1920- luvulta alkaen.

Avoinna

Vuonna 2020 tiistaista sunnuntaihin 2.6. – 30.9.2020 klo 10:00 – 18:00. Muulloin tilauksesta.

Tiedustelut

Puh. 040 077 4409 ja 029 946 1186 arkisin klo 9 – 14
Email: ruk.museo@gmail.com

Pääsymaksut

Pääsylippujen hinnat 1.4.2020 alkaen: aikuiset 8 €, nuoret (13 – 18 v.) ja eläkeläiset 4 €, lapset (-13 v.) ja veteraanit ilmaiseksi. Alle 20 henkilön ryhmän pääsymaksu on 40 € ja alle 40 henkilön ryhmän pääsymaksu on 70 €. Opastettu kierros pääsymaksun lisäksi on 25 €.
Meillä käy museokortti.

Palvelut

Myyntipiste, verkkokauppa ja opastus tilauksesta.

 

Tammion kotiseutumuseo

Vanhassa kalamajassa Tammion saarella sijaitseva saariston elämää esittelevä kotiseutumuseo. Reittiliikenne vie Tervasaaresta ainutlaatuiseen kalastajakylään kesä-heinäkuussa.

Aukioloajat: Sopimuksesta toukokuusta syyskuun loppuun.

Aukioloajat:
sopimuksesta touko-syyskuu

Niemelän+kotiseutumuseo

Niemelän kotimuseo

Niemelän kotimuseo on maatilalle vuonna 1989 Inkeri Talvelan aloitteesta perustettu museo. Esillä on noin 400 esinettä; kotitalousesineistöä, tekstiilejä, sekä maatalousesineistöä 1800-luvulta ja 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä.

Avoinna kesäisin tilauksesta.

Kuva: Tiina Hakuli, Kymenlaakson museo.

Wanhaveteraani

Wanha Veteraani – rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus

Rt-museo

Toiminnallisessa Rauhanturvaamisen ja Veteraanityön Perinnekeskuksessa on lippulaivana rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan historiasta ja nykypäivästä kertova, jatkuvasti uudistuva, valtakunnallinen perusnäyttely.

Suomalaisen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan kokoelma

Perinnekeskuksen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan perusnäyttelyn pohjana on moninkertaisen rauhanturvaveteraanin Ismo Flinkin vuosikymmenien aikana keräämä ainutlaatuinen kokoelma materiaalia kaikista niistä operaatioista, joissa suomalaisia rauhanturvaajia on ollut mukana.

Vaihtuvat näyttelyt

Perinnekeskus tuo vaihtuvin näyttelyin esiin Suomen maanpuolustushistorian kiinnostavia kokonaisuuksia ja yksityiskohtia.

Pin It on Pinterest

Share This