Johanneksen kirkko 15.7.2013

Johanneksen kirkko

Luterilaisen seurakunnan uusklassinen kirkko noudattelee kreikkalaisen temppelin muotoja. Kirkko on rakennettu 1843, ja sen on suunnitellut Carl Ludvig Engel.
Paikalla aiemmin sijainneessa linnoituksen komendantin virka-asunnossa asuivat ja allekirjoittivat rauhansopimuksen Haminan rauhan venäläiset neuvottelijat. Tapahtumasta on muistokivi kirkon kupeella.

Marian kirkko

Marian kirkko

Pyhälle Marialle omistettu keskiaikainen kivikirkko, joka on Kymenlaakson vanhin rakennus. Keskiaikainen kivikirkko lienee rakennettu nykyiselle paikalleen ennen vuotta 1396. Uusklassinen ulkoasu on Carl Ludvig Engelin käsialaa 1820-luvun korjaustöistä. Keskiaikaisista maalauksista on jäljellä vihkiristi itäisellä ulkoseinällä. Museohuoneessa esitellään kirkollista elämää 1700-luvulta alkaen.

Ortodoksikirkko 2.8.2013

Pyhien apostolien Pietarin ja Paavalin ortodoksinen kirkko

Harvinainen, uusklassinen, bysanttilaisia muotoja mukaileva pyörötemppeli, joka on italialais-ranskalaisen arkkitehti Louis Viscontin tyyliä. Hänen käsialaansa on myös mm. Napoleonin hautamuistomerkki Pariisissa. Kirkko on rakennettu 1837.

Haminan Hietakylän hautausmaa

Hietakylän hautausmaa

Jo vuonna 1773 perustettiin hautausmaa linnoituksen muurien ulkopuolelle meren rantaan. Varhaisimmat säilyneet muistomerkit ovat Suomen sodan päättymisen ajalta, vuodelta 1809. Nykyään hautausmaalla on myös uurnalehto.

Ortodoksinen hautausmaa

1700-luvulla perustettu ortodoksinen hautausmaa. Hautausmaa-alueen koillispuolella sijaitsee pieni Nikolai I:n sotilaiden juutalainen hautausmaa.

Pin It on Pinterest

Share This