Tove-Jansson_1952-hamina_Tarina-Merenpohjasta

Tove Janssonin maalaamat Haminan Seurahuoneen seinämaalaukset

Seinämaalaus Tarina merenpohjasta valmistui Haminan hotelli Seurahuoneen kabinettiin vuonna 1952 kuvaten merta.

Toinen maalaus samalta vuodelta esittelee puolestaan Haminan historiaa. Haminan kaupunki tilasi työt Tove Janssonilta vuonna 1953 vietettävien 300-vuotisjuhliensa kunniaksi.

Haminassa-maalaukseen taiteilijansigneerauksen yhteyteen seinämaalauksen oikeaan nurkkaan on maalattu pieni Muumipeikko.

Haminan Seurahuoneen Marski-salissa olevat teokset ovat nähtävillä tilauksesta arkisin sopimalla ajoissa etukäteen.

Oiva Toikan lasilintukokoelma

Haminan kirjaston Kasper-salissa on esillä Oiva Toikan (1931-2019) suunnitteleman 606 lasilinnun kokoelma. Haminalaiset eläkkeellä olevat yrittäjät ovat harrastuksenaan keränneet kokoelman ja halusivat lahjoittaa sen kaupungille niin, että se saadaan kokonaisuutena avoimesti yleisön nähtäville.

Mielikuvitukselliset Oiva Toikan taidelasilinnut tuovat iloa ja elämyksiä haminalaiselle ja laajemmalle yleisölle Haminan kirjaston Kasper-salissa. Suomalaisen lasitaiteen mestarin Oiva Toikan suunnittelemat uniikit linnut lasinpuhaltajat ovat valmistaneet käsin sulasta lasimassasta käyttäen suupuhallustekniikkaa.

Lppuja Lipputornin puistossa

Haminan Lippumaailma, Suomen suurlippu ja lippupuistot

Suomen suurlippu liehuu 100 metriä korkeassa salossa joka päivä ympäri vuorokauden, Liputuksessa saattaa olla taukoja, joten suurlippulivestä voit tarkistaa liehuuko lippu? Lippu sijaitsee Suomen lipun aukiolla os. Lepikönranta ja näet sen saapuessasi Haminaan mistä suunnasta tahansa.

Lippupuistoja on Lipputornin puistossa os. Kaivokatu 6 ja RUK:n puistossa  Kadettikoulunkatu 7.

Lipputornin puistossa sijaitsevat Pohjoismaiden ja Baltian maiden liput. Lipputornissa on myös lippuihin liittyvä näyttely, joka on avoinna kesä-elokuussa. Suomen lipun tie -teoksessa liehuvat kaikki Suomessa aikojen kuluessa käytetyt valtakunnan liput Kalmarin Unionista siniristiin.

Wanhaveteraani

Wanha Veteraani – rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus

Rt-museo

Toiminnallisessa Rauhanturvaamisen ja Veteraanityön Perinnekeskuksessa on lippulaivana rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan historiasta ja nykypäivästä kertova, jatkuvasti uudistuva, valtakunnallinen perusnäyttely.

Suomalaisen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan kokoelma

Perinnekeskuksen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan perusnäyttelyn pohjana on moninkertaisen rauhanturvaveteraanin Ismo Flinkin vuosikymmenien aikana keräämä ainutlaatuinen kokoelma materiaalia kaikista niistä operaatioista, joissa suomalaisia rauhanturvaajia on ollut mukana.

Vaihtuvat näyttelyt

Perinnekeskus tuo vaihtuvin näyttelyin esiin Suomen maanpuolustushistorian kiinnostavia kokonaisuuksia ja yksityiskohtia.

Pin It on Pinterest

Share This