Tervetuloa pyöräilemään Haminaan!

Haminasta ja Haminan seudulta löytyy pyöräilykohteita koko perheelle ja eri pyöräilijäryhmälle soveltuvia reittejä, niin leppoisaan kaupunkipyöräilyyn, vauhdikkaaseen maastopyöräilyyn kuin maatiepyöräilyyn. Haminan maaseudun hiekka- ja sorateillä viihtyy myös gravel- pyöräilijä useamman päivän.

Tähän olemme koonneet muutamia pyöräilykohteita ja vinkkejä omatoimiseen pyöräilyyn Haminan seudulla.

Haminasta on käytössä Kaakau- vuokrakaupunkipyörät, jolla pääset kätevästi pyöräilemään keskustan lähettyville, esimerkiksi Tervasaareen.  Pidemmälle retkelle voit vuokrata kaupunkipyörän päiväksi esimerkiksi SpaHotel Haminasta, kaupungin keskustasta, tai Pitkät Hiekat-virkistyslaueelta, Hamina Camping Pitkät Hiekat- leirintäalueelta.

 

Hamina- Kotka pyöräilykartta ja reittiehdotukset

Hamina-Kotkan pyöräilykartan voit noutaa Haminan kaupungin asiakaspalvelupisteestä tai matkailuinfosta SpaHotel Haminasta. Voit ladata kartan myös suoraan tästä: pyöräilyreitit_HAMINA.

 

Pyöräreitit Stravassa ja OutdoorActivessa

Moni haminalainen aktiivipyöräilijä käyttää Strava-sovellusta merkitsemään omia reittejä, joten kannattaa vilkaista sieltä paikallisten pyöräilyreittejä. Lisäksi OutdoorActive- luontomatkailusivulta löydät reittiehdotuksia pyöräilyyn Haminan seudulla.

Katso myös reittiehdotusvideot Haminan seudun pyöräilymahdollisuuksista!

Pyörähuolto & varusteet

Kauppatorin laidalla on ilmainen pyöränhuoltopiste, jossa saat laitettua ilmaa renkaisiin.  Pyörähuoltoa on saatavilla esimerkiksi Team Sportia Haminasta/Illi Sport, Puistokatu 6,  eli Kauppatorin laidalla.

 

Kaupunkipyöräily

Ota Hamina leppoisasti haltuun pyörällä! Kaupungissa on käytössä Kaakau-kaupunkipyörät, joita voit näppärästi vuokrata useasta vuokrauspisteestä Haminan keskustasta mobiilisovelluksen kautta. Kaupunkipyörällä soveltuva reitti on esimerkiksi Hamina haltuun on 16km pitkä, koko perheelle soveltuva, kestopäällysteinen reitti. 

Maastopyöräily

Hamina tarjoaa maastopyöräilijöille lukemattomia ratoja ja reittejä Ruissalon XCO-radasta  endurohenkisiin alamäkipolkuihin, Portimon Polkujen teknisiin kivikkopätkiin ja siroihin neulaspolkuihin. Tasaisemmasta ajosta nauttiville löytyy vaihtoehtoja hiekkatieosuuksien ja kaupunkipyöräilyn väliltä.

Maatienpyöräily ja gravel- reittejä

Haminan seudulta löytyy tasaista, osittain mutkikasta maantieajoon soveltuvaa reitistöä läpi Haminan maaseudun. Maaseudulta löytyy myös kivoja hiekka-ja tieosuuksia gravel-pyöräilijöille.

 

Mukavia pyöräilyhetkiä Haminassa!

Pyöräilijöitä auringonlaskun aikaan

Pin It on Pinterest

Share This