Hiihto ja laskettelu

Haminassa on kaupungin ylläpitämiä hiihtolatuja esimerkiksi Ruissalossa (7,5 km) ja Tarmolassa (2,5-10 km).

Lasketella voit Uuperinrinteillä noin kuuden kilometrin päässä Haminan keskustasta.

Hiihtoladut

Uinti ja saunominen

Haminan Linnoituksen uimahalli & spa  sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Vuonna 2021 avautui ulkoallasosasto, jossa on 12,5 m pitkä ulko-allas, ulkoporeallas ja sauna.

Kaupungin monet uimapaikat,  niin meren kuin järven rannalla houkuttelevat kesäpäivän viettoon. Lisäksi Haminan monipuoliset tilaussaunat  oheispalveluineen houkuttelevat saunomaan läpi vuoden!

 

Uiminen ja saunominen

Kaupunkiluontopolut

Haminan keskustassa on merkitty Linnoituspolku, joka kulkee niin kaduilla kuin linnoituksen valleilla, jonka varrelta löydät opastauluja ja lisätietoa menneistä ajoista.

Kirkkojärven luontopolku on Haminan keskustan läheisyydessä kulkeva 6km helppokulkuinen reitti, jonka varrella on opastauluja kertomassa alueen luonnosta. Kirkkojärven luontopolulla voit liikkua jalan tai pyörällä.

Tarmola-Teirikallion kävelypolut johtavat Tallinmäenkadulta kolmea vaihtoehtoista kävelyreittiä pitkin Teirikallion laavulle.

Kaupunkiluontopolut

Luontopolut keskustan ulkopuolella

Kauniita ja vaihtelevia maastoja tarjoava retkeilyreitistö Portimon polut risteilee Haminan pohjoispuolta. Kiipeä ihmeessä retkelläsi Siliävuoren näkötorniin ihailemaan koko seutukunnan upeita maisemanäkymiä! Kannattaa myös käydä ihastelemassa luonnon muovaamaa Rapakammaria Vahjärven rannalla.  Portimon polkujen reittipolkukarttaan pääset tästä.

Haminan Myllykylässä 2,8 kilometrin mittainen Horessootin luontopolku. Polku kiertelee kangasmetsissä ja seurailee alkuperäistä reittiä Vehkajoen ja -järven rantamaisemissa. Matkalla voit nähdä komeita rapautuneita siirtolohkareita.

Luontopolut keskustan ulkopuolella

Kaupunkipyöräily & maastopyöräily

Kaupungissa on käytössä Kaakau-kaupunkipyörät, joita voit näppärästi vuokrata useasta vuokrauspisteestä mobiilisovelluksen kautta. Hamina haltuun on 16km pitkä, myös kaupunkipyörällä ajettavaksi soveltuva pyöräilyreitti.

Hamina tarjoaa maastopyöräilijöille lukemattomia ratoja ja reittejä Ruissalon XCO-radasta  endurohenkisiin alamäkipolkuihin, Portimon polkujen teknisiin kivikkopätkiin ja siroihin neulaspolkuihin.

Hamina-Kotkan pyöräilykartan voit noutaa Haminan kaupungin asiakaspalvelupisteestä tai matkailuinfosta SpaHotel Haminasta. Voit ladata kartan myös suoraan tästä: pyöräilyreitit_HAMINA

Pyöräile Haminassa

Frisbeegolf ja skeittipuisto

Ota rennosti Frisbeegolfin parissa ja testaa Haminan kolme erilaista frisbeegolf-rataa:

  • Ruissalosta löydät 18-väyläisen A2-frisbeegolf-radan
  • Pyhällöstä löydät 9-väyläinen rata C1-eli aloittelijarata
  • Neuvottoman kuntoradalta löydät 12-väyläinen B1- radan

Haminan hieno skeittipuisto löytyy Tervasaaresta.

Frisbeegolf-radat ja skeittipuisto

Meri & saaristo

Meri on osa Haminaa ja haminalaista elämää.

Vuokraa kajakki lähilahtien ja suistojen tutkailuun. Voit lähteä risteilylle ulko-saaristoon Tammioon tai Ulko-Tammioon. Voit myös tilata Bout-venetaksin haluamaasi saareen.

Meri ja saaristo

Pin It on Pinterest

Share This