Varhaiskasvatukseen hakeminen

Tulosta tästä varhaiskasvatuksen hakutiedote

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin viimeistään
4 KUUKAUTTA ENNEN HOIDON TARVETTA. Äkillisessä tilanteessa työnsaannin tai opiskelun takia hoitopaikkaa tulee hakea vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua.

Parhaiten vanhempien toiveiden mukainen hoitopaikka järjestyy alkusyksystä, mikäli varhaiskasvatushakemus on jätetty 4 kuukautta aiemmin. Muina aikoina hoitopaikkaa tarjotaan sieltä, missä paikkoja on vapaana. Jos lapsi ei saa vanhempien toivomaa hoitopaikkaa, voi siirtohaun laittaa voimaan. Siirtohaku on uudistettava vuosittain 30.4. mennessä, muuten se raukeaa.

Lapsen varhaiskasvatuspaikka tai – ryhmä voi hoitosuhteen aikana toiminnallisista syistä muuttua yhteisellä sopimuksella vanhempien kanssa.

Voit täyttää sähköisen hakemuksen Varhaiskasvatuksen hakemus uusille perheille ja Varhaiskasvatushakemus vahvalla tunnistautumisella. Omalla perhesivulla voit tehdä siirtohaun sekä ilmoittaa tulotiedot. Maksulaskurilla voit arvioida varhaiskasvatusmaksua.

Jos sinulla ei ole internet yhteyttä niin voit tarvittaessa pyytää lähettämään hakemuslomakkeen. Hakemuksen saat osoitteesta: ulla-maija.paananen(a)hamina.fi, p. 040 199 1405 tai varhaiskasvatus(a)hamina.fi

Hakemus palautetaan osoitteella: Haminan kaupunki/ Varhaiskasvatus, PL 70, 49401 Hamina.

Varhaiskasvatuspäätöksestä ilmoitetaan viimeistään kahta viikkoa ennen hoidon alkamista.